Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 09:11

  Κίνδυνος να καταρρεύσει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κίνδυνος να καταρρεύσει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:15

  Δικαστική αγωγή για την αθέτηση πληρωμής κατέθεσε η αμερικανική Calamos Family Partners στην ολλανδική Exin Financial Services, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ των δύο για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Η αμερικανική Calamos Investments και η Exin Partners, ολλανδική εταιρεία διαχείρισης asset και αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων, είχαν συμφωνήσει να αποκτήσουν το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 718 εκατ. δολαρίων το περασμένο έτος.

  Σύμφωνα με το Reuters, είναι ασαφές ποια επίπτωση θα έχει αυτή η νομική διαμάχη στην ελληνική επένδυση, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

  Σε ανακοίνωσή της μέσω email, η Calamos Family Partner υπογράμμιζε ότι επιδιώκει την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατ. δολαρίων που της οφείλεται από την Exin, στο πλαίσιο σειράς δανειακών συμφωνιών. Το πλήρες ποσό επρόκειτο να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017, και τώρα έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

  Η Calamos αναφέρει ότι η Exin έχει επανειλημμένως αποτύχει να παράσχει τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και άλλες χρηματοπιστωτικές, λογιστικές και ρυθμιστικές πληροφορίες και αρχεία όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις.

  Επιπλέον, η αγωγή ζητά την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς χρησιμοποίησε η Exin τα κεφάλαια που δανείστηκε.

  "Σταματήστε τώρα την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής"

  Να σταματήσουν τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής καλεί, εν τω μεταξύ, τους εμπλεκόμενους φορείς το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής "σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων, που αποκαλύπτουν την πλήρη αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία του 'υποψήφιου επενδυτή' EXIN Group, καλεί την Ε.Τ.Ε., έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης, καλεί τον κ. Φραγκιαδάκη να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και παράλληλα επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες τόσο της Morgan Stanley όσο και της Goldman Sachs (σύμβουλοι πώλησης), που είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιριών.

  Το ΔΣ καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος να διασφαλίσει - ως οφείλει με την ιδιότητα της εποπτεύουσας αρχής - την απρόσκοπτη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής κρατώντας μακριά "επιχειρηματικά παιχνίδια" και επιβλαβείς για τα συμφέροντα της Εταιρίας μας πρακτικές.

  Το ΔΣ καλεί την κυβέρνηση να ελέγξει τη διαδικασία και να καταλογίσει τις ευθύνες που προκύπτουν, δεδομένου ότι διακυβεύεται πλέον η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

  Όλοι μαζί οφείλουν να σταματήσουν ΤΩΡΑ την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων