Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 08:05

  Ξεκινά στις 19/2 το road show για την ΑΜΚ της πρώην Credicom νυν Praxia Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ξεκινά στις 19/2 το road show για την ΑΜΚ της πρώην Credicom νυν Praxia Bank

  της Νένας Μαλλιάρα

  Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της Credicom για το δυναμικό άνοιγμά της στην ελληνική τραπεζική αγορά, στην οποία θα συστηθεί με νέο όνομα, Praxia Bank, όπως αποφάσισε το διοικητικό της συμβούλιο.

  Το road show για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 200 – 250 εκατ. ευρώ ξεκινά στις 19 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι η ΑΜΚ, στην οποία θα συμμετάσχει και το Atlas Merchant Capital, να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

  Σύμβουλοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η Citi και η Axia, οι οποίες απέστειλαν ήδη το teaser σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αυτό αναδεικνύουν την αλλαγή περιβάλλοντος στην ελληνική Οικονομία, μετά από οκτώ κρίσης, και τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές προοπτικές που διανοίγονται.

  Όπως αναφέρεται στο teaser, στο μετά την κρίση τραπεζικό περιβάλλον, όπου σπανίζουν πλέον οι διαθέσιμες τραπεζικές άδειες, διαμορφώνεται μία μοναδική ευκαιρία για την Praxia Bank, να αναδειχθεί ως η πρώτη Challenger Bank στην ελληνική αγορά.

  Σημειώνεται ότι Challenger Bank ονομάζεται το μοντέλο τραπεζών που έχει αναπτυχθεί στην Αγγλία και οι οποίες χαρακτηρίζονται από μικρό μέγεθος, ψηφιοποίηση, δραστηριότητα σε εξειδικευμένα κομμάτια της αγοράς, επικέντρωση στον πελάτη και επιπλέον είναι απαλλαγμένες από την κληρονομιά των "κόκκινων" δανείων που βαραίνει τις μεγάλες τράπεζες. Το τελευταίο χαρακτηριστικό αποτελεί ένα από τα ατού της Praxia, το οποίο επισημαίνεται και στο teaser προς τους επενδυτές. 

  Το διοικητικό συμβούλιο και η διοικητική ομάδα της Praxia Bank με επικεφαλής την Διευθύνουσα Σύμβουλο, Αναστασία Σακελλαρίου, έχουν καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λιανικής τραπεζικής με ταυτόχρονο στόχο την αποτελεσματικότητα του κόστους λειτουργίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης.

  Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει τέσσερα business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα.

  Ο σχεδιασμός με επίκεντρο τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) απορρέει από την εκτίμηση της διοίκησης της τράπεζας ότι αυτός θα είναι ο τομέας που θα πρωταγωνιστήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα έχει τη δυναμική να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση, θα δραστηριοποιηθεί και στη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (SBBs).

  Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Praxia Bank θα κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου και στην καταναλωτική πίστη. Η χρηματοδότηση της ίδιας της τράπεζας θα προέλθει από καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων.

  Όπως αναφέρεται στο teaser προς τους διεθνείς επενδυτές, η Praxia Bank θα στοχεύσει σε χρηματοδοτήσεις τομέων της αγοράς, οι οποίοι εκτιμάται ότι τα προσεχή χρόνια θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την αγορά, ύψους 30 δισ. ευρώ.

  Επισημαίνεται δε ότι η εστίαση της τράπεζας στις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα καταναλωτικά δάνεια γίνεται καθώς οι συγκεκριμένοι τομείς προσφέρουν πολύ καλύτερες αποδόσεις συγκριτικά με άλλες αγορές της ευρωζώνης και μπορούν να αποφέρουν απόδοση ιδίων κεφαλαίων μεγαλύτερη του 20%.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών η Praxia Bank αναμένεται να ανακοινώσει και νέα σημαντική μεταγραφή στελέχους της αγοράς που θα αναλάβει επικεφαλής του Corporate.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων