Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Φεβ-2018 18:03

  Με 40 εκατ. ευρώ η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο της Alpha Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με 40 εκατ. ευρώ η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο της Alpha Bank

  Με κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ, συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) στην έκδοση του καλυμμένου ομολόγου της Alpha Bank, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας και στην οικονομική ανάκαμψη.

  Με την έκδοση του καλυμμένου ομολόγου πενταετούς διάρκειας της Alpha, μετά τις δύο άλλες εκδόσεις τριετούς διάρκειας από τις Εθνική και Eurobank, αναπτύσσεται μία καμπύλη επιτοκίων αναφοράς.

  Η συναλλαγή - ορόσημο της Alpha Bank, για την ίδια την Τράπεζα, ανοίγει τον δρόμο για την αποκατάσταση της τακτικής παρουσίας της στις διεθνείς αγορές. Τα ομόλογα θα υποστηρίξουν τη συνεχή πρόσβαση της Alpha Bank σε μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση, θα διαφοροποιήσουν τις πηγές χρηματοδότησής της και θα μειώσουν την εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος. Ως αποτέλεσμα, η Alpha Bank θα μπορέσει να επεκτείνει την στεγαστική πίστη και να στηρίξει την αγορά ακινήτων, η οποία αναμένεται να ωφελήσει την πραγματική οικονομία της χώρας.

  Τα καλυμμένα ομόλογα αντιπροσωπεύουν ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό χρηματοδοτικό εργαλείο και αντιμετωπίζονται ως επενδύσεις χαμηλού κινδύνου δεδομένου ότι υποστηρίζονται από στοιχεία ενεργητικού στον ισολογισμό των εκδοτών τραπεζών.

  Τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank βαθμολογούνται με B3 από την Moody's και B από τη Fitch και θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

  Η Lucyna Stańczak-Wuczyńska, Διευθύντρια της EBRD για τις τράπεζες της ΕΕ στην ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την Alpha Bank και την επιτυχία της τελευταίας έκδοσης ομολόγων της και η EBRD είναι πολύ υπερήφανη που αποτελεί μέρος της. Το έντονο ενδιαφέρον για την έκδοση μας δείχνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Ελλάδα έχει επιστρέψει και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας".

  Από την πλευρά της Alpha Bank, ο κ. Βασίλειος Ψάλτης, Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Διευθυντής, δήλωσε: "Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή της EBRD στην τελευταία έκδοση καλυμμένων ομολογιών, η οποία ενισχύει τη μακροχρόνια συνεργασία μας και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην περαιτέρω ανάπτυξη της Alpha Bank προοπτικές.

  Σημειώνεται ότι η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Οι προτεραιότητες της Τράπεζας είναι η ενίσχυση των ιδιωτικών εταιρειών και του χρηματοπιστωτικού τομέα και η στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων, της ανάπτυξης των υποδομών και της περιφερειακής ολοκλήρωσης της ελληνικής οικονομίας. Από την έναρξη των εργασιών της στην Ελλάδα, η Τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 1,45 δισ. ευρώ σε σχεδόν 30 έργα στη χώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων