Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Φεβ-2018 10:52

  Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο για τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο για τη μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:39

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης σήμερα στο Χρηματιστήριο για τη νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο κλάδων Χαλκού και αλουμινίου της Βιοχάλκο.

  Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε προ ολίγου στο Χρηματιστήριο, η διοίκηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κήρυξε την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης που θα είναι και η πρώτη για τη νέα μετοχή, η οποία θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο ΕΛΧΑ.

  Όπως τόνισε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, εκ μέρους του Χρηματιστηρίου, η ελληνική βιομηχανία είναι σημαντική τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για το Χρηματιστήριο.

  Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ο Περικλής Σαπουντζής υπογράμμισε τη σημασία της συγχώνευσης των δύο κλάδων, αλουμινίου και χαλκού, και εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή είναι τονώσει το επενδυτικό κοινό.

  Σημειώνεται ότι την τελετή έναρξης της συνεδρίασης παρακολούθησαν μαθητές του 6ου Λυκείου Ζωγράφου.

  Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση

  H Viohalco ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής της, Ελβάλ από την επίσης θυγατρική της εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρία Χαλκόρ.

  Η νέα εταιρεία που φέρει την επωνυμία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων έλασης και διέλασης μη σιδηρούχων μετάλλων, ήτοι αλουμινίου, χαλκού και κραμάτων χαλκού καθώς και ψευδαργύρου και έχει πρωτίστως εξαγωγικό προσανατολισμό. Το οικονομικό μέγεθος και η επιχειρηματική εμβέλεια της νέας εταιρίας την καθιστούν ικανή να επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας, να αξιοποιεί βιομηχανικές συνέργειες και να διανοίγει νέες προοπτικές έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης. 

  Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και την Τουρκία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων