Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Ιαν-2018 19:55

  Απάντηση της ΔΕΗ στις αιτιάσεις της ΓΕΝΟΠ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απάντηση της ΔΕΗ στις αιτιάσεις της ΓΕΝΟΠ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

  Η ΔΕΗ επιδιώκει την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν την λήξη της υφιστάμενης, ώστε να μην υπάρχει θεσμικό κενό, επισημαίνουν κύκλοι της επιχείρησης, με αφορμή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ που έκανε λόγο για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, με αφορμή προτάσεις της διοίκησης για περικοπές στις αποδοχές.

  Απαντώντας πηγές της επιχείρησης ανέφεραν ότι:

  1. Η ΔΕΗ πρότεινε θεσμικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων, θεσμικά μέτρα για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν έθεσε θέμα μείωσης αποδοχών.

  2. Στη συλλογική σύμβαση εργασίας 2015-2018 με την οποία θεσμοθετήθηκε το τροφείο, ρητώς αναφέρεται ότι η περίοδος χορήγησης του είναι επίσης τριετής και σταματά με την λήξη της σσε στις 28 Φεβρουαρίου. Πουθενά δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για συνέχιση αυτού του προσωρινού μέτρου.

  Τέλος, αναφορικά με την επισήμανση της ΓΕΝΟΠ ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων "παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού για εξασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας", οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της αποεπένδυσης στη λιγνιτική παραγωγή με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων