Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιαν-2018 18:28

  Αλλαγή σκυτάλης στον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αλλαγή σκυτάλης στον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών

  Αλλαγή σκυτάλης δρομολογήθηκε με ομόφωνη απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΕΠΕ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε στην προεδρία του συνδέσμου που εκπροσωπεί τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών να εναλλαχθούν ο κ. Βασίλης Σεραφειμάκης της AVINOIL και ο Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ, εκπροσωπώντας τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου τον όμιλο της Motor Oil και των Ελληνικών Πετρελαίων αντίστοιχα. 

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ του ΣΕΕΠΕ:

  -Από 1 Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018, πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Βασίλειος Σεραφειμάκης της  AVINOIL AE και Αντιπρόεδρος ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ.

  - Από 1ης  Αυγούστου 2018 έως 31 Ιανουαρίου 2019, Πρόεδρος θα είναι ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας και Αντιπρόεδρος ο κ. Β. Σεραφειμάκης.

  Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η ομόφωνη απόφαση για εναλλαγή των ομίλων ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ στην Προεδρεία του Συνδέσμου σηματοδοτεί την βούληση του Κλάδου για την άμεση, αποτελεσματική και σε βάθος αντιμετώπιση όλων των σοβαρών ζητημάτων, που ταλανίζουν επί σειρά ετών την αγορά. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες του Κλάδου μπορούν να συνδράμουν με αποτελεσματικό τρόπο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.

  Στόχοι της νέας Διοίκησης θα είναι:

  - Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με προτεραιότητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών. 

  -Η καταπολέμηση της νοθείας στα καύσιμα και του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, καθώς και κάθε μορφής παραεμπορίας, φαινόμενα που οδηγούν σε απώλειες κρατικών εσόδων της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον. 

  -Η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό.

  -Η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργίας της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

  -Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου και την ενίσχυση της ρευστότητας.

  -Η ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών για την ενεργειακή μετεξέλιξη της αγοράς (στο πλαίσιο των νέων κανονισμών της ΕΕ). 

  -Η πάταξη της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων