Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 15:45

  Attica Bank: Συναντήσεις Π. Ρουμελιώτη με ξένους επενδυτές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Attica Bank: Συναντήσεις Π. Ρουμελιώτη με ξένους επενδυτές

  Για Παρίσι και Λονδίνο αναχωρούν τη Δευτέρα 22/1/2018 ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και στελέχη της τράπεζας προκειμένου να συναντήσουν ξένους επενδυτές, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη 2η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

  Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με υφιστάμενους και νέους επενδυτές του εσωτερικού, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

  Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η τράπεζα  ολοκλήρωσε τη συναλλαγή μεταβίβασης χαρτοφυλακίου δανείων σε οριστική καθυστέρηση (περίπου ποσού 1.331,2 εκατ. ευρώ) στην Aldridge.

  Η απόφαση για νέα τιτλοποίηση μέχρι του ποσού των 900 εκατ. ευρώ ελήφθη από  τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε  στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Η γ.σ. αποφάσισε επίσης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου  (πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συμμετάσχει στο ακέραιο του ποσοστού του στην ΑΜΚ). Σημειώνεται ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης, θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων