Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιαν-2018 08:13

  Στελεχώνεται και προετοιμάζει ΑΜΚ η Credicom

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στελεχώνεται και προετοιμάζει ΑΜΚ η Credicom

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Έντονες είναι οι διεργασίες του τελευταίου διαστήματος στην Credicom προκειμένου η τράπεζα να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

  Στην παρούσα φάση η τράπεζα συγκροτεί τη βασική ομάδα των στελεχών της, τα οποία θα παρουσιάσουν το business plan στην επενδυτική αγορά προκειμένου η Credicom να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο στην Credicom με τη φυσική παρουσία του Bob Diamond, διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της Atlas Merchant Capital, βασικού μετόχου της Credicom. Το fund Atlas είχε αποκτήσει έναντι 20 εκατ. ευρώ την τραπεζική άδεια λειτουργίας από την Credit Agricole και σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 40 – 60 εκατ. ευρώ, αναζητώντας τα επιπλέον κεφάλαια μέχρι τα 200 εκατ. ευρώ από διεθνείς επενδυτές.

  Το σχέδιο του Bob Diamond για τη λειτουργία της Credicom στηρίζεται στη διαμόρφωση μίας ψηφιακής τράπεζας που θα δραστηριοποιηθεί τόσο στη λιανική αγορά, όσο κυρίως στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως έχει αποκαλύψει ο Bob Diamond, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Credicom Αναστασία Σακελλαρίου έχει επικεντρωθεί στο να λειτουργήσει περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Σε δεύτερη φάση ο στόχος είναι η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η στελέχωση της Credicom, με τη μεταγραφή του κ. Σωτήρη Συρμακέζη, μέχρι σήμερα Γενικού Διευθυντή, Group Chief Digital & Technology Officer στον Όμιλο Eurobank. Ο κ. Συρμακέζης αποχωρεί αύριο από τη Eurobank για να αναλάβει επικεφαλής του retail και digital banking στην Credicom.

  Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις του επικεφαλής του corporate, καθώς και του Chief Financial Officer.

  Πρόεδρος στην Credicom έχει αναλάβει ο κ. Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa, Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) και, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρώην υπουργός Υποδομών, Επικοινωνιών και Οικονομικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

  Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Υπηρεσιών (Chief Operating Officer)  της Credicom είναι ο κ. Αναστάσιος Καρκαζής, ο οποίος προέρχεται από την Emporiki – Credit Agricole.  

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων