Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 13:06

  Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών της Vodafone Ελλάδος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών της Vodafone Ελλάδος

  Σημαντική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδος στην χρήση 2017, επιτυγχάνοντας αύξηση του κύκλου εργασιών και υψηλή προ φόρων κερδοφορία, έναντι του αρνητικού αποτελέσματος την προηγούμενη χρήση.

  Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 1-4-2016 έως 31-3-2017 (διαχειριστική περίοδος 2017), όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας, η VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ κατέγραψε κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 1,2% σε σχέση με την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, ανερχόμενος στα 853,4 εκατ.ευρώ.

  Το μικτό κέρδος κατά τη χρήση 2017 αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο κατά 6,8%. Η εταιρεία την ίδια περίοδο κατέγραψε κέρδη προ φόρων 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων 15,9 εκατ.ευρώ την προηγούμενη χρήση.

  Όπως αναφέρεται στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες παρουσίασαν μικρή αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα της αύξησης της συνδρομητικής βάσης σταθερής τηλεφωνίας και τηλεόρασης και της στοχευμένης τιμολογιακής πολιτικής στην κινητή τηλεφωνία.

  Την ίδια ώρα, τα λειτουργικά έξοδα διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας σε αύξηση του περιθωρίου EBITDA. Την 31 Μαρτίου 2017 η εταιρεία λειτουργούσε 36 ιδιόκτητα υποκαταστήματα

  Για το επόμενο έτος, η εταιρεία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την επιτυχημένη στρατηγική της, εστιάζοντας στην ανάπτυξη δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για την κάλυψη όλων των συνδρομητών της με υψηλές ταχύτητες δεδομένων, στην περαιτέρω ανάπτυξη συνδυαστικών υπηρεσιών μέσω της αύξησης των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας/internet και τηλεόρασης, στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών που να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες των συνδρομητών, και στη συνεχή επένδυση στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών της αγοράς.

  Σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής αυτής αποτελεί η επιτάχυνση της ανάπτυξης του νέου δικτύου NGA της Εταιρείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Βόλο, καθώς και η εισαγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα, υπηρεσιών Fiber to the Home, που αποτελούν τον πλέον προηγμένο τρόπο παροχής υπηρεσιών internet υπέρ-υψηλής ταχύτητας.

  Χάρη στο ιδιόκτητο δίκτυο NGA που αναπτύσσει, η Vodafone Ελλάδας προσβλέπει τόσο σε βελτίωση των εμπορικών της επιδόσεων στον τομέα της λιανικής, όσο και στην ανάπτυξη νέων εσόδων από την παροχή χονδρικών υπηρεσιών προς άλλους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και internet.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων