Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 11:43

  Χ. Μεγάλου: Είμαστε σε καλή θέση για να εξαλείψουμε τη χρηματοδότηση από τον ELA

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χ. Μεγάλου: Είμαστε σε καλή θέση για να εξαλείψουμε τη χρηματοδότηση από τον ELA

  Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε καλή θέση ώστε να εξαλείψει πλήρως την εξάρτηση από τον ELA το 2018, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου σε ανακοίνωση της Τράπεζας που εστάλη στο Bloomberg.

  Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου, η Τρ. Πειραιώς προβλέπει ρυθμό πιστωτικής επέκτασης 1% για την τράπεζα το 2008, με τη χορήγηση των νέων δανείων κυρίως προς επιχειρήσεις και ΜμΕ.

  Θα πρόκειται για την πρώτη αύξηση των δανείων από την έναρξη της κρίσης, τόνισε η Τρ. Πειραιώς, η οποία τελειώνει το 2017 με τα NPLs χαμηλότερα των 20 δισ. ευρώ έναντι 20,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

  "Έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα. Αυτό συμβαδίζει έντονα με τις προσδοκίες μας και είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018", όπως δήλωσε ο CEO της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

  "Η ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές θα είναι ο βασικός μακροοικονομικός οδηγός για το 2018", τόνισε ο Χ. Μεγάλου.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων