Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 07:52

  Αρχίζει το σκανάρισμα των προσφορών για Νηρέα και Σελόντα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αρχίζει το σκανάρισμα των προσφορών για Νηρέα και Σελόντα

  Στο στάδιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν τους υποψήφιους επενδυτές εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, των δύο μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας.

  Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγο για την κατάθεση πέντε προσφορών, αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν την ύπαρξη τεσσάρων προσφορών. Στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν στενά το διαγωνισμό σημείωναν πως υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια από τις προσφορές που κατατέθηκαν να μην πληροί τους όρους του διαγωνισμού.

  Ως επιβεβαιωμένες παραμένουν οι προσφορές των Amerra Capital και Diorasis International, καθώς και της HIG (Harvard Investment Group), ενώ εκτός των Hybrid Capital / Butterfly Equity γίνεται λόγος για την παρουσία του Duet Group.

  Σε κάθε περίπτωση μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η αξιολόγηση των προσφορών, η οποία και θα παρουσιαστεί από το σύμβουλο του διαγωνισμού (Lazard) στις τράπεζες προκειμένου να προκύψει ο προτιμητέος ή προτιμητέοι επενδυτές. Υπάρχει η εκτίμηση ότι θα επιδιωχθεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές που κατέθεσαν τις δύο καλύτερες προσφορές, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το τίμημα αλλά και να υπάρχει "plan b” ώστε να μη χαθεί χρόνος σε περίπτωση που έκβαση των διαπραγματεύσεων με τον επενδυτή που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά δεν έχει θετική κατάληξη.

  Σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή με τον οποίο οι τράπεζες θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης αναμένεται να έχουν, μεταξύ άλλων, το ποσοστό του equity και η έκταση του reprofiling των δανείων που θα απαιτηθεί, πως θα προκύψουν οι συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών και εν γένει το συνολικό business plan που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι, με βάση και τους ελέγχους που πραγματοποίησαν.

  Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αναμένεται ότι θα απαιτήσει ακόμη χρόνο έως ότου φθάσει σε σημείο να ειπωθεί ότι έχει κλείσει η συμφωνία πώλησης των δύο εταιρειών, δεδομένης της εμπειρίας από διαγωνισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα για την παραχώρηση assets που πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων