Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 16:05

  ΔΕΗ: Πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρείας εμπορίας ενέργειας στην ΠΓΔΜ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΕΗ: Πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρείας εμπορίας ενέργειας στην ΠΓΔΜ

  Σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την εξαγορά του Ομίλου EDS, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, στην ΠΓΔΜ, βρίσκεται η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού στρατηγικού της σχεδιασμού.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η EDS, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

  Ο όμιλος EDS παρέχει σήμερα ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 320 MW ή το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους. 

  Η EDS αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας όπου ήδη έχει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της.

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ανωτέρω επιχειρηματική πρωτοβουλία συνιστά σημαντικό βήμα στα πλαίσια της ανάπτυξης της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Βαλκανική, στην προοπτική της προωθούμενης ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης.

  Η ΔΕΗ θα εκδώσει νεώτερη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων