Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιαν-2018 08:56

  Αλλάζει "χέρια" η CSM Hellas

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αλλάζει "χέρια" η CSM Hellas

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ειλημμένη είναι η απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας CSM Bakery Solutions, που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες για την αγορά της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, να αποεπενδύσει από την Ελλάδα και την Τουρκία.

  Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές μεταξύ των οποίων και με το Switz Group του Ινδού Taizoon Khorakiwala ο οποίος, όπως έγραψε το Capital.gr, ήρθε σε συμφωνία με την ελληνική εταιρεία Olympic Foods, που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο, για τη δημιουργία joint venture, στην οποία οι μέτοχοι της Olympic Foods ελέγχουν ποσοστό πάνω από 40%.

  Σε ό,τι αφορά τη CSM Hellas, στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν στο Capital.gr πως το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις μεταξύ του Switz Group και της CSM, σημείωσαν πως οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ωστόσο έσπευσαν να συμπληρώσουν πως ακόμη η συμφωνία δεν έχει "κλειδώσει". 

  Η CSM Hellas, μέλος του πολυεθνικού ομίλου CSM Bakery Solutions, δραστηριοποιείται στη διάθεση πρώτων υλών, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής καθώς και κατεψυγμένων προϊόντων στην ελληνική αγορά όπου έχει εμπορική δραστηριότητα, ενώ στην Τουρκία διαθέτει και παραγωγική μονάδα.

  Η CSM Hellas, διαθέτει στην αγορά του HORECA (Hotel, Restaurant, Catering), των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων, γνωστά σήματα όπως ΑΡΤΙΖΑΝ, ΟΚΤΑΣΠΟΡΟ, MARGUERITE, HENRY&HENRY, BAKER&BAKER, ULMER SPATZ και CROEXSA κ.ά. 

  Η ιστορία της στη χώρα μας ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια, όταν η ΕΛΑΪΣ, δημιούργησε το "ΑΡΤΙΖΑΝ”, το πρώτο οργανωμένο επαγγελματικό τμήμα στην Ελλάδα στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής, λανσάροντας εμπορικές επωνυμίες όπως ΦΥΤΙΝΗ, ΜΑΡΦΥΛ, ΦΡΕΣΚΟ, SOL, ΠΑΛΜΙΝΗ.

  Το 2000, η CSM εξαγοράζει την "ΑΡΤΙΖΑΝ” και σήμερα είναι μεταξύ των βασικών εταιρειών διάθεσης πρώτων υλών λιπαρών, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και κατεψυγμένων προϊόντων.

  Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (σ.σ. αφορά τη χρήση του 2016) ο τζίρος της CSM Hellas διαμορφώθηκε στα 8,917 εκατ .ευρώ από 8,94 εκατ. ευρώ το 2015, τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων άγγιξαν τα 416.365 ευρώ από 485.915 ευρώ και τα αποτελέσματα μετά από φόρους τα 185.855 ευρώ έναντι 294.619 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2015. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων