Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 07:49

  Δεν θα τρέξει η Υπηρεσία Οδικών Τελών τον διαγωνισμό για τα e-διόδια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν θα τρέξει η Υπηρεσία Οδικών Τελών τον διαγωνισμό για τα e-διόδια

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η Αυτοτελής Υπηρεσία Οδικών Τελών συστάθηκε τον Μάιο του 2016 (Ν.4388/2016) με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης, καταγραφής και επεξεργασίας κυκλοφοριακών φόρτων. 

  Ωστόσο, ο φορέας αυτός παρότι έχει στελεχωθεί με προσωπικό, δεν θα "τρέξει" το διαγωνισμό για την εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση.

  Ο λόγος; 

  Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος με το οποίο καθορίζονται η οργάνωση, η διάρθρωση των οργανικών μονάδων της υπηρεσίας σε Γενική Διεύθυνση, Διευθύνσεις, Τμήματα και γραφεία, οι αρμοδιότητες αυτών, ο αριθμός των θέσεων του προσωπικού, η κατανομή αυτών σε κλάδους και ειδικότητες και η σύσταση θέσεων προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Π.Δ. εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ.Σπίρτζη, όπως προβλέπει ο Ν.4388.

  Ως αποτέλεσμα, αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού ορίζεται η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης (ΕΥΔΕ / ΚΣΕΣΠ) λόγω της "απολύτως επείγουσας ανάγκης να προχωρήσει άμεσα" ο διαγωνισμός. Αλλά και εξαιτίας της "υφιστάμενης σημαντικής εμπειρίας στα θέματα των διοδίων τελών" που διαθέτει η ΕΥΔΕ / ΚΣΕΣΠ. Η τελευταία θα διενεργήσει το διαγωνισμό και θα τον ολοκληρώσει μέχρι την κατακύρωση και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. 

  Στόχος είναι η πλήρης λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων μέχρι το τέλος του 2018, ενώ η αρχή αναμένεται να γίνει με την Εγνατία Οδό και τις καθέτους αυτής οδικούς άξονες.

  Διαβάστε ακόμη:
  *Τι θα αλλάξει με τα ηλεκτρονικά διόδια
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων