Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιαν-2018 18:10

  Ισχυρό ενδιαφέρον για την ΕΛΤΕΧ Άνεμος - Προς νέο deal στην ενέργεια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ισχυρό ενδιαφέρον για την ΕΛΤΕΧ Άνεμος - Προς νέο deal στην ενέργεια

  Η ισχυρή δυναμική της αγοράς της ΑΠΕ στη χώρα μας αλλά και η προοπτική ανάπτυξης νέων μεγάλων αιολικών έργων ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση νέων επιχειρηματικών deals, που κυοφορούνται στο χώρο της πράσινης ενέργειας το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr επίκεινται σημαντικές εξελίξεις σε μια εκ των μεγαλύτερων δυνάμεων της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ, της ΕΛΤΕΧ Άνεμος. Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για μετοχική είσοδο στην εταιρεία τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς επενδυτές του ενεργειακού κλάδου. Το τελευταίο διάστημα, ωρίμασαν οι συνθήκες και το επενδυτικό ενδιαφέρον ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να βρισκόμαστε προ εξελίξεων που αναμένεται να επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. 

  Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των εταιρειών του κλάδου της πράσινης ενέργειας και αναπτύσσει  μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την κατασκευή 127,6 MW αιολικών πάρκων που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης η εταιρεία διαθέτει σε διάφορα στάδια αδειοδοτικής διαδικασίας 636MW εκ των οποίων τα 113MW με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. 

  Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της εταιρείας το 64,5% της Άνεμος ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το 7,096% στον Α. Καλλιτσάντση. Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος στο 9μηνο του έτους είχε κύκλο εργασιών 35,21 εκ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 10,1 εκ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός της ανερχόταν στα 184,98 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 163,19 εκ. είναι μακροπρόθεσμα  δάνεια (με δείκτη κεφαλαιακής μόχλευσης 53,93%). Πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήθελαν τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ να εξετάζει το θέμα της αξιοποίησης των συμμετοχών του σε θυγατρικές όπως η Άνεμος.

  Να αναφερθεί τέλος ότι σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου για το μηχανισμό των νέων δημοπρασιών που θα διεξαχθούν φέτος και το 2019 για την εγκατάσταση νέων αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων στο ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα. Η έγκριση του νέου μηχανισμού ανοίγει το δρόμο ώστε να προχωρήσουν επενδυτικά σχέδια αλλά και συμφωνίες στον κλάδο της πράσινης ενέργειας, οι οποίες καθυστερούσαν για όσο χρονικό διάστημα το περιβάλλον της αγοράς αλλά και οι προθέσεις της πολιτείας για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας δεν είχαν ξεκαθαρίσει απολύτως. 

  Χ. Φλουδόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων