Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιαν-2018 08:15

  Σε κρίσιμη καμπή η Καλλιμάνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε κρίσιμη καμπή η Καλλιμάνης

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στην πιο κρίσιμη στιγμή, της 60χρονης και πλέον πορείας της, βρίσκεται η βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων Καλλιμάνης. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και την Pillarstone, φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς με γνώση της υπόθεσης, ωστόσο ο χρόνος που έχει χαθεί δυσκολεύει το καθημερινό business της επιχείρησης.

  Λόγω έλλειψης ρευστότητας, η εταιρεία αδυνατεί να αγοράσει εμπόρευμα από τους βασικούς προμηθευτές του εξωτερικού, κάτι το οποίο παραδοσιακά γίνεται μέσα στο Φθινόπωρο. Επί της ουσίας δηλαδή η εταιρεία, φαίνεται να μην έχει πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων της. Και όλα αυτά τη στιγμή που μπροστά της έχει τη Σαρακοστή, η οποία είναι η πιο σημαντική περίοδος για τα προϊόντα που διαθέτει, αφού παραδοσιακά τότε πραγματοποιείται το 40% του τζίρο της. Βέβαια το πρόβλημα αυτό λύνεται, έστω και την τελευταία στιγμή, αν κλειδώσει η συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και την Pillarstone, η οποία θα επιτρέψει τη διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης και κεφάλαιο κίνησης για τη λειτουργία της.

  Η εταιρεία "Καλλιμάνης", στην οποία εδώ και λίγους μήνες έχει εγκατασταθεί ο κ. Κώστας Φρουζής, γνωστό στέλεχος της αγοράς και επί μακρόν αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas και μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής CEO της Creta Farms, βαρύνεται με συνολικό δανεισμό 59 εκατ. ευρώ, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία (σ.σ. ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι αυτός της χρήσης του 2015).

  Στα τέλη του 2015 η εταιρεία, η οποία κατά το παρελθόν είχε εξετάσει την πιθανότητα να αναδιαρθρώσει τις υποχρεώσεις της μέσω της υπαγωγής της στον πτωχευτικό κώδικα κάτι στο οποίο τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει, υπέγραψε με τις πιστώτριες τράπεζες σύμβαση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου ύψους 47,8 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η αποπληρωμή του δανείου προβλεπόταν να γίνει σε 10 δόσεις με ημερομηνία λήξης στα τέλη του 2020 και τη 10η δόση (balloon) ύψους 36 εκατ. ευρώ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων