Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Δεκ-2017 13:26

  ΓΕΒΚΑ: Απόφαση για συγχώνευση με απορρόφηση θυγατρικών εταιρειών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση των κατά 100% θυγατρικών εταιρειών "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ" και "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", από την μητρική εταιρία "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε." αποφάσισαν ομόφωνα κατά τις συνεδριάσεις τους την 14η Δεκεμβρίου 2017 τα Δ.Σ. των τριών εταιρειών.

  Όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού επιδιώκεται η απλοποίηση της δομής του ομίλου, η ευελιξία σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο, η ομογενοποιημένη και αρτιότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η κεφαλαιουχική ενδυνάμωση και μεγιστοποίηση της απόδοσης της νέας εταιρίας καθώς και ο περιορισμός του χρηματοοικονομικού και λειτουργικού κόστους.

  Παράλληλα, τα Δ.Σ. αποφάσισαν:

  2. Η συγχώνευση με απορρόφηση των δύο κατά 100% θυγατρικών εταιριών από την μητρική εταιρία, να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993.

  3. Ο ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου 2017, ορίσθηκε να αποτελέσει τον ισολογισμό μετασχηματισμού των δύο κατά 100% θυγατρικών εταιριών "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ–ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ" και "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ".

  4. Τον ορισμό των Ορκωτών – Λογιστών, για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο θυγατρικών εταιριών, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 2166/93 και 

  5. Τον ορισμό των εκπροσώπων των εταιριών για την σύνταξη του προβλεπόμενου από το άρθρο 69 του ν. 2190/1920 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης των τριών εταιριών.

  Διευκρινίζεται ότι η απορροφούσα εταιρία "ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε." δεν θα κάνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ούτε  υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών των απορροφώμενων εταιριών και η αξία κτήσεως αυτών είναι μεγαλύτερη από το μετοχικό κεφάλαιο των απορροφώμενων εταιριών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων