Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Δεκ-2017 08:56

  Προστασία ζητούν από την ελληνική πολιτεία τα καταστήματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προστασία ζητούν από την ελληνική πολιτεία τα καταστήματα

  Την ανάγκη να εξασφαλιστεί ήρεμο κλίμα στην αγορά χωρίς επεισόδια τις επόμενες τρεις Κυριακές (17, 24, 31 Δεκεμβρίου) που τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, υπογραμμίζει ο εμπορικός κόσμος.

  Η αγωνία των εμπόρων είναι έκδηλη και αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) στην οποία κάνει έκκληση για "τήρηση της τάξης".

  Συγκεκριμένα αναφέρει: 

  "Σε μία ύστατη προσπάθεια από πλευράς του Συνδέσμου μας αποφυγής γεγονότων, παρόμοιων με αυτά της Κυριακής 5/11/2017 καθώς και προηγούμενων Κυριακών, που αφορούν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών και σωματικών βλαβών, προπηλακισμών, εξυβρίσεων και προσβολών ιδιοκτησίας και προσωπικότητας, απευθύνουμε έκκληση και καλούμε την ελληνική πολιτεία όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης  επιλογής των Ελλήνων πολιτών.

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομοταγείς επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κυριακών που επιτρέπεται να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους αλλά ποιές από αυτές μπορούν να ανοίξουν τα εμπορικά τους σημεία δίχως να παρεμποδιστούν παρανόμως, από τη στιγμή που ήδη υπάρχει και εφαρμόζεται η νομοθεσία για το άνοιγμα συγκριμένων Κυριακών μέσα στο χρόνο.

  Επειδή μέλημα όλων είναι η τήρηση της έννομης τάξης και η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης αιτούμεθα από την ελληνική πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν τα δέοντα ώστε να περιφρουρηθεί η τάξη και να διασφαλισθεί  ήρεμο κλίμα στην αγορά τις επόμενες Κυριακές 17-24-31/12/2017 καθώς και 14/1/2018 όπου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, προς όφελος των Πολιτών, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου". 

  Yποχρεωτική αργία η 26η Δεκεμβρίου 

  Υπό τον φόβο επεισοδίων όμως και το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να καθιερώσει ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας την 26η Δεκεμβρίου, για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.

  "Η κήρυξη της 26 ης Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.

  "Μπλόκο" στην ελληνική Boxing Day

  Με την απόφαση αυτή το ενδεχόμενο λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων την επομένη των Χριστουγέννων (Boxing Day κατά τους Αγγλοσάξωνες) παύει πλέον να υφίσταται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων