Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 10:59

  Εθνική: Καμία επίπτωση σε οικονομική θέση-αποτελέσματα από την κατάργηση της τιτλοποίησης Titlos

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εθνική: Καμία επίπτωση σε οικονομική θέση-αποτελέσματα από την κατάργηση της τιτλοποίησης Titlos

  Καμία επίδραση στην οικονομική θέση, τα αποτελέσματα, τις ταμειακές ροές και τη ρευστότητα της Τράπεζας, δεν θα φέρει, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, η κατάργηση της τιτλοποίησης Titlos plc. Όπως υπενθυμίζει η Εθνική, την 1/12/2017, προχώρησε στην κατάργηση της τιτλοποίησης Titlos plc, με αποτέλεσμα την ίδια ημερομηνία να ακυρωθεί το ομόλογο που είχε εκδόσει η Titlos plc στο πλαίσιο της εν λόγω τιτλοποίησης και η σχετική απαίτηση να επανέλθει στην πρότερή της κατάσταση.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σε απάντηση της από 8/12/2017 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Αρ. Πρωτ. 4133), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η "Τράπεζα", η "ΕΤΕ") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:

  Σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 11 του ν3156/2003, η ΕΤΕ είχε προβεί σε τιτλοποίησεις χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Titlos plc.

  Η Τράπεζα την 1/12/2017, προχώρησε στην κατάργηση της τιτλοποίησης Titlos plc, με αποτέλεσμα την ίδια ημερομηνία να ακυρωθεί το ομόλογο που είχε εκδόσει η Titlos plc στο πλαίσιο της εν λόγω τιτλοποίησης και η σχετική απαίτηση να επανέλθει στην πρότερή της κατάσταση.

  Η ανωτέρω συναλλαγή δεν είχε καμία επίδραση στην οικονομική θέση, τα αποτελέσματα, τις ταμειακές ροές και τη ρευστότητα της Τράπεζας σε ενοποιημένη και εταιρική βάση.

  Τέλος, σημειώνεται ότι, κάθε σχετική πληροφόρηση αναφορικά με την τιτλοποίηση Titlos plc, αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του ομολόγου έκδοσης Titlos plc, το οποίο παραμένει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Τράπεζας https://www.nbg.gr/el/the-group/investor-relations/dept-investors/securitizations

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων