Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Σεπ-2017 13:18

  Eldorado: Μερική κυβερνητική υποχώρηση- Δόθηκαν δύο άδειες για την Ολυμπιάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Eldorado: Μερική κυβερνητική υποχώρηση- Δόθηκαν δύο άδειες για την Ολυμπιάδα

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στη χορήγηση δύο αδειών για το έργο, που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, στην Ολυμπιάδα προχώρησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κίνηση την οποία είχε εξαγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης. Την κίνηση αυτή ερμηνεύουν παράγοντες της αγοράς ως μερική υποχώρηση της κυβέρνησης όσον αφορά τις αρχικές θέσεις της για την επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

  Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η αδειοδοτική διαδικασία για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται μέχρι και αύριο. Σημείωσε δε ότι οι δραστηριότητες κατασκευής και ανάπτυξης του έργου των Σκουριών θα τεθούν στη διαδικασία της διαιτησίας.

  Όπως ο ίδιος υποστήριξε, η εταιρεία δεν έχει προσκομίσει τις απαιτούμενες μελέτες που αφορούν την καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μονάδας μεταλλουργίας στις Σκουριές.

  Τη Δευτέρα, οι επικεφαλής της εταιρείας σημείωσαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται εκτός από τις δύο άδειες (λιθογόμωσης και λειτουργίας) στην Ολυμπιάδα και αυτή για την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση του εργοστασίου στις Σκουριές.

  Μένει, λοιπόν, να φανεί πώς θα διαμορφώσει τις κινήσεις του ο καναδικός όμιλος, μετά τη χορήγηση των δύο αδειών από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εάν, δηλαδή, θα συνεχίσει, εν μέρει, τη δραστηριότητά του ή εάν θα αναστείλει το σύνολο των επενδυτικών και εξορυκτικών έργων του.

  Οι άδειες

  Αναλυτικά, πρόκειται για:

  -την άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού μικτών θειούχων μεταλλευμάτων και των τροποποιημένων υφιστάμενων υποδομών και

  -Τροποποίηση της με αριθμό ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.ΕΓΚ.6/181294/2928/02-09-2016 άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του χώρου απόθεσης Κοκκινόλακα, του υποέργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας”, του έργου "Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας”.

  Αναλυτικά οι άδειες στη στήλη "σχετικά αρχεία" δεξιά

  Διαβάστε ακόμη:

  *Γ. Σταθάκης: Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας ολοκληρώνεται

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ