Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 13:53

  ΔΕΣΦΑ: Τροπολογία Σταθάκη ανοίγει το δρόμο για το νέο διαγωνισμό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΕΣΦΑ: Τροπολογία Σταθάκη ανοίγει το δρόμο για το νέο διαγωνισμό

  Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ μετά την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου ενέργειας σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης. Σε αυτήν ορίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πώληση του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της χώρας μας, έχουν μόνο τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-G).

  Εκτός από τους πιστοποιημένους Ευρωπαίους διαχειριστές δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης κοινοπραξίες υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον έλα μέλος είναι πιστοποιημένος Ευρωπαίος διαχειριστής. 

  Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους λόγους που καθυστέρησε η ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού που τελικά οδηγήθηκε σε ματαίωση ήταν ακριβώς το γεγονός ότι η εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν προερχόταν από εκτός ΕΕ χώρα και δεν πληρούσε το κριτήριο της πιστοποίησης. Η διαδικασία έγκρισης με αλλαγές στη συμφωνία πώλησης αλλά και το μετοχικό σχήμα, σε συνδυασμό με τις γνωστές αλλαγές στον κανονισμό τιμολόγησης του δικτύου φυσικού αερίου, οδήγησαν το διαγωνισμό σε ματαίωση. 

  Ήδη το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ από το Μάρτιο έχει αποφασίσει την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  Χ. Φλουδόπουλος

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ