Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Ιουν-2017 18:35

  Τελετή υποδοχής ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών η τελετή υποδοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που αποτελεί βασικό μέτοχο του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 51%.

  Πρόκειται για την πρώτη εταιρία δημόσιου χαρακτήρα που εισάγεται μετά από έντεκα χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στην Κύρια Αγορά θα γίνει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωση.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Ιάσων Ρουσόπουλος, κήρυξαν τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

  Πρώτον. Δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους επενδυτές να συμμετέχουν στον ΑΔΜΗΕ, για να ενισχύσουν το νέο, φιλόδοξο, στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα διασύνδεσης, εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης.

  Δεύτερον. Οι μέτοχοι της ΔΕΗ αποκτούν μετοχές στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

  Τρίτον. Ανοίγει μία ακόμη εταιρία στο επενδυτικό κοινό.

  Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επέλεξε να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο στο ρυθμιζόμενο μονοπώλιο δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, καθώς αποτελεί εθνικής σημασίας κεφάλαιο για την Ελλάδα, με στόχο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Η σημερινή εκδήλωση υπογραμμίζει το άνοιγμα της χώρας σε στρατηγικές ξένες επενδύσεις και στον τομέα της ενέργειας, η οποία εισέρχεται σε μία νέα αναπτυξιακή φάση, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Στόχος μας, κατέληξε ο Υπουργός, είναι η Ελλάδα να αποτελέσει ισχυρό παίκτη στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:47 21/06

  ΑΔΜΗΕ: Με 51,12% το ελληνικό δημόσιο

  Το Ελληνικό Δημόσιο κατείχε στις 19 Ιουνίου 2017 συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου ύψους 51,12% που αντιστοιχεί σε 118.605.114 δικαιώματα ψήφου του ΑΔΜΗΕ.

  00:06 19/06

  Η ΔΕΗ αντιμέτωπη με την "τέλεια καταιγίδα"

  Από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ξεκίνησε η μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου, μια καταστροφή που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει μια...