Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουν-2017 15:59

  Epson: Σχεδόν μισό δισ. χάνεται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα ΙΤ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Epson: Σχεδόν μισό δισ. χάνεται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα ΙΤ

  Μια εργάσιμη εβδομάδα κάθε χρόνο χάνεται εξαιτίας καθυστερήσεων στις εκτυπωτικές διαδικασίες σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Epson και παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, πραγματοποιώντας πάνω από 2.300 συνεντεύξεις υπαλλήλων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταξύ των οποίων και 100 Ελλήνων εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με στόχο την χαρτογράφηση των αναγκών και των προσδοκιών τους στον εργασιακό χώρο.

  Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας εστίασαν σε τρεις βασικούς τομείς που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις: την παραγωγικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον.

  Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι 498 εκατ. ευρώ χάνονται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα ΙΤ, με πάνω από το μισό να αποδίδεται στους εκτυπωτές, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 263 εκατ. ευρώ.

  Ωστόσο, ενώ από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι τα προβλήματα σχετικά με το χρόνο εκτός λειτουργίας των εκτυπωτών ευθύνονται για την απώλεια 8,2 λεπτών κατά μέσο όρο στη διάρκεια της ημέρας, ο ρόλος των εκτυπωτών εξακολουθεί να είναι απαραίτητος τόσο για την αποδοτικότητα όσο και για την παραγωγικότητα στο γραφείο, καθώς πιστεύουν ότι η μέση παραγωγικότητα θα μειωνόταν κατά 30% εάν δεν χρησιμοποιούνταν πλέον εκτυπωτές.

  Όσον αφορά στη σημασία της εκτύπωσης στον εργασιακό χώρο, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εργασία τους. Επίσης, ενώ το 95% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία του περιβάλλοντος και το 39% των οργανισμών δήλωσαν πως έδωσαν περισσότερη σημασία στις οικολογικές πρωτοβουλίες την προηγούμενη χρονιά, προκύπτει ότι το 28% των οργανισμών εκτιμά τις οικολογικές πρωτοβουλίες μόνο εφόσον δεν επιφέρουν κόστος.

  Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε η Epson, επειδή σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων επαγγελματικών εκτυπωτών στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser, πολλές επιχειρήσεις δεν επωφελούνται από τις σημαντικές βελτιώσεις στη συντήρηση, την παραγωγικότητα και τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η επιχειρηματική χρήση της τεχνολογίας inkjet. Το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πραγματοποίησαν την αλλαγή από εκτυπωτές laser σε εκτυπωτές inkjet, στο πλαίσιο υποστήριξης οικολογικών πρωτοβουλιών.

  Σύμφωνα με τον κ Sander Bosman, Head of Marketing Norben and CEB: "Αν κάποιος παρατηρήσει τα αποδεδειγμένα οφέλη της τεχνολογίας inkjet από την εξοικονόμηση κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet αρχίζουν να απειλούν σοβαρά την κυριαρχία των εκτυπωτών laser. Κατανοώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην απόδοση και τα αποτελέσματα ενός οργανισμού η χρήση των κατάλληλων τεχνολογιών, η νέα τεχνολογία μας δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα καλύτερο αποτύπωμα στις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα."
  WorkForce Enterprise

  Η αντιπροσωπευτικότερη εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας inkjet της Epson, αποτυπώνεται στην επόμενη γενιά των υπερ-γρήγορων οικολογικών inkjet εκτυπωτών για επιχειρήσεις, τη σειρά WorkForce Enterprise. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη προϊοντική λύση ενσωματώνει όλα τα οφέλη που προσδίδουν προστιθέμενη αξία σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εξαιρετικά γρήγορες εκτυπώσεις διπλής όψης, οικολογική απόδοση που μόνο η τεχνολογία inkjet μπορεί να παρέχει και μια λύση χαμηλής ισχύος στην τιμή ενός απλού αντιγραφικού laser φωτοτυπικού.

  Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: "Στην Epson πιστεύουμε σε μια πελατοκεντρική προσέγγιση που εστιάζει στο να ικανοποιεί και πολλές φορές να ξεπερνά τις προσδοκίες του τελικού χρήστη. Η επίτευξη των στόχων μας βασίζεται στο όραμά μας να γίνουμε μια εταιρεία με ουσιαστική προσφορά, που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Κάθε καινοτομία μας εστιάζει σε αυτό το όραμα και γι’ αυτόν τον λόγο επενδύουμε σταθερά στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει ότι η αλλαγή από τους laser στους inkjet εκτυπωτές υπηρετεί όλες τις σύγχρονες εκτυπωτικές απαιτήσεις των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας τη συνέπεια στο όραμά μας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ