Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 10:58

  Κόκκινα δάνεια 4 δισ. ευρώ στη Cepal από την Alpha Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κόκκινα δάνεια 4 δισ. ευρώ στη Cepal από την Alpha Bank

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Πακέτο κόκκινων καταναλωτικών στεγαστικών και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μεταβιβάσει η Alpha Bank στην Cepal, μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Η μεταβίβαση των δανείων θα πραγματοποιηθεί το αργότερα μέσα στο Μάιο, αποτελώντας την πρώτη μεταβίβαση δανείων προς διαχείριση προς την εταιρεία που έχει συστήσει η Alpha Bank σε συνεργασία με την ισπανική Aktua.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στόχος είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2018 να μεταβιβαστούν κόκκινα δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ. Το συνολικό "κόκκινο χαρτοφυλάκιο" της Alpha Bank στις συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων, ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

  Η Cepal ήταν η πρώτη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διαχείριση κόκκινων δανείων ενώ η συνεργασία Aktua και Alpha Bank, είχε θεμελιωθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν από την Alpha Bank σε βάθος πενταετίας, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:48 17/10

  Ο άσχημος καιρός και οι τρομοκρατικές επιθέσεις επηρέασαν τα έσοδα της ιδιοκτήτριας του Madame Tussauds

  Η Merlin Entertainments ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν από την αρχή του έτους, αλλά ότι τα συγκρίσιμα έσοδα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της...

  10:27 17/10

  Εποχή αλλαγών για τις αεροπορικές εταιρείες

  Η εξαγορά σημαντικού μέρους της χρεοκοπημένης Air Berlin από τη Lufthansa είναι μόνο η αρχή μιας σειράς μεγαλύτερων αλλαγών στην αγορά των αεροπορικών εταιρειών και όχι μόνο στην Ευρώπη.

  14:27 16/10

  Daimler: Διαχωρίζει σε νέα μονάδα τη Mercedes-Benz

  Η Daimler ανακοίνωσε ότι έκανε τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας νέας εταιρικής δομής, που σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες αυτοκινήτων και φορτηγών της Mercedes-Benz και τις...