Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 10:58

  Κόκκινα δάνεια 4 δισ. ευρώ στη Cepal από την Alpha Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κόκκινα δάνεια 4 δισ. ευρώ στη Cepal από την Alpha Bank

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Πακέτο κόκκινων καταναλωτικών στεγαστικών και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα μεταβιβάσει η Alpha Bank στην Cepal, μέσα στις επόμενες ημέρες.

  Η μεταβίβαση των δανείων θα πραγματοποιηθεί το αργότερα μέσα στο Μάιο, αποτελώντας την πρώτη μεταβίβαση δανείων προς διαχείριση προς την εταιρεία που έχει συστήσει η Alpha Bank σε συνεργασία με την ισπανική Aktua.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στόχος είναι μέχρι τον Απρίλιο του 2018 να μεταβιβαστούν κόκκινα δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ. Το συνολικό "κόκκινο χαρτοφυλάκιο" της Alpha Bank στις συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων, ανέρχεται σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

  Η Cepal ήταν η πρώτη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διαχείριση κόκκινων δανείων ενώ η συνεργασία Aktua και Alpha Bank, είχε θεμελιωθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. Στην Aktua Hellas αναμένεται να μεταφερθούν από την Alpha Bank σε βάθος πενταετίας, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στεγαστικά, ενυπόθηκα καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξίας 10-12 δισ. ευρώ, με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:18 23/08

  Επέστρεψε στα κέρδη η Woolworths

  Η αυστραλιανή εταιρεία ειδών τροφίμων λιανικής Woolworths επέστρεψε στα κέρδη για τη χρήση, καθώς δεν επαναλήφθηκαν οι χρεώσεις που ανέλαβε το προηγούμενο έτος λόγω της εξόδου από τις δραστηριότητες...

  09:49 23/08

  China Telecom: Αυξήθηκαν 7,4% τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

  Αύξηση 7,4% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της China Telecom για το α΄ εξάμηνο του έτους, εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας παρά το ότι εντείνεται ...

  14:46 22/08

  Toll Brothers: Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

  Η κατασκευάστρια εταιρεία κατοικιών Toll Brothers ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 148,6 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουλίου, υψηλότερα από τα...

  14:37 22/08

  Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη της Coty

  Πτώση 3,2% καταγράφει η μετοχή της Coty Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ειδών ομορφιάς ανακοίνωσε τα κέρδη δ΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

  14:25 22/08

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Medtronic

  Υψηλότερα διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Medtronic Plc για το α΄ τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 28 Ιουλίου, και διαμορφώθηκαν στα 1,016 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή έναντι των 929 εκατ....

  11:25 22/08

  Υποχώρησαν τα κέρδη εξαμήνου της John Wood

  Πτώση κατέγραψαν τα κέρδη α΄ εξαμήνου της John Wood Group, αντίστοιχα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, εξαιτίας μιας δύσκολης αγοράς πετρελαίου/φυσικού αερίου.

  10:10 22/08

  Πτώση 21% στα κέρδη της Sky Network Television

  Πτώση 21% κατέγραψαν τα κέρδη της Sky Network Television Ltd, καθώς εγκαταλείφθηκε η προγραμματισμένη συγχώνευση με τις τοπικές (στη Νέα Ζηλανδία) δραστηριότητες της Vodafone Group.