Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Απρ-2017 08:20

  Ευ. Βασιλάκης: Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη όλης της χώρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευ. Βασιλάκης: Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη όλης της χώρας

  Τρεις νέες κινήσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, αλλά και για την αύξηση της επιβατικής κίνησης τα επόμενα χρόνια έθεσε ως προτεραιότητα ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της σύμπραξης με το δήμο Αθηναίων για την προβολή της πόλης.

  Βασική επιδίωξη είναι να καταστεί η πρωτεύουσα τελικός προορισμός για τους επιβάτες εξωτερικού, δηλαδή οι τουρίστες να προσγειώνονται και να μένουν στην πόλη. Επίσης, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Aegean, είναι σημαντικό οι ξένοι επισκέπτες να βάλουν στο πλάνο των διακοπών τους την Αθήνα, ακόμη κι αν έχουν επιλέξει κάποιο προορισμό εντός Ελλάδας, κάτι που αφενός μπορεί να μειώσει την εποχικότητα στην πόλη, αφετέρου οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα για περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο τρίτος στόχος που θέτει η διοίκηση της Aegean είναι η πρόσβαση στο εξωτερικό να γίνει πιο εύκολη και πιο οικονομική για τους κατοίκους της πόλης.

  Στη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη με θέμα τη συνεργασία για την προώθηση της Αθήνας, ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού, ο αντιπρόεδρος της Aegean έδωσε το στίγμα για την ανάπτυξη της εταιρείας. Ο τελευταίος σχεδιασμός αφορά στη διατήρηση 7-8 προορισμών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι οποίοι πέρσι είχαν σταματήσει μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν. 

  Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, η πορεία καθιέρωσης νέων συνδέσεων θα συνεχιστεί, εφόσον οι συνθήκες ανάπτυξης του προϊόντος της εταιρείας, αλλά και του τουρισμού γενικά εξακολουθούν να είναι θετικές. 

  Χαρακτηριστική της στρατηγικής του ομίλου ήταν η αναφορά του πως "μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη όλης της χώρας γιατί αυτό είναι που δημιουργεί τη δυνατότητα για σταθερότητα και εταιρική αύξηση. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα έχει 21 νέες συνδέσεις. Ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από ότι καταφέραμε να πετύχουμε στην κίνηση προς την Αθήνα καταγράφεται και στη διασύνδεση με την πρωτεύουσα από τα νησιά προς το εξωτερικό. Αυτό μας επιτρέπει να διαθέτουμε και το προϊόν της Αθήνας με μεγάλη αποτελεσματικότητα και να συνδυάζουμε ταξίδια”.

  Σταθερή ανάπτυξη για την Aegean

  Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της Aegean τα τελευταία τρία χρόνια, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας σημείωσε πως στο δυναμικό της εταιρείας προστέθηκαν επιπλέον χίλια άτομα προσωπικό και 16 αεροπλάνα, μεταφέροντας 4 εκατ. περισσότερους επιβάτες ανά έτος. Η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί κατά 50%, έχουν προστεθεί 44 νέοι προορισμοί και 23 χώρες που δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος σε άμεση σύνδεση με την Αθήνα. Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, εκτός του ότι προσθέτει νέες χώρες, διευρύνει τις συνδέσεις με περιφερειακά αεροδρόμια στο ίδιο κράτος, παρέχοντας πρόσβαση και σε μικρότερες αγορές. 

  "Καταφέραμε να στήσουμε έναν αερομεταφορέα ο οποίος στα 17 χρόνια που δραστηριοποιείται έχει παράξει μια συνεπή ανάπτυξη παρά τις δυσκολίες. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάπτυξης  αφορά το εξωτερικό, αν και η εσωτερική επιβατική κίνηση αυξήθηκε μετά την εξαγορά της Olympic Air: από 6 εκατ. επιβάτες το 2012, η Aegean έφτασε πέρσι τους 12,5 εκατ. 

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η συνολική επιβατική κίνηση το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε άνοδο 5%, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες. Η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκατ. επιβάτες. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού σε 40 χώρες. 

  Τέλος, σε ότι αφορά τις προοπτικές τη φετινή σεζόν για την Αθήνα, τα στοιχεία δείχνουν πως η τουριστική  κίνηση θα συνεχίσει να είναι ανοδική όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Το πρώτο τρίμηνο, τα στοιχεία του αεροδρομίου καταγράφουν αύξηση 14% στις αφίξεις ξένων επισκεπτών. Το 2016 ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 8% (400 χιλ αφίξεις), ξεπερνώντας τα 4,5 εκατ. που ιστορικά είναι ο υψηλότερος αριθμός επισκεπτών που έχει καταγραφεί για την πόλη.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vikcy.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:40 18/10

  Σε επίπεδο-ρεκόρ τα κέρδη της US Bancorp

  Η US Bancorp, η μεγαλύτερη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ, κυρίως λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

  14:22 18/10

  Συμφωνία Gazprom με Saudi Aramco

  Στις αρχές του μήνα, και οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τεχνολογική συνεργασία στη διάρκεια κρατικής επίσκεψης στη Ρωσία από τον Σαουδάραβα Βασιλιά Salman.

  10:20 18/10

  Handelsbanken: Πτώση 8,6% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

  Η Svenska Handelsbanken, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σκανδιναβίας, κατέγραψε πτώση 8,6% στα καθαρά κέρδη, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, και διασκέδασε τυχόν ανησυχίες που θα μπορούσε να...

  08:46 18/10

  Akzo Nobel: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

  Η Akzo Nobel, ολλανδική εταιρεία χρωμάτων, ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενόμενου λειτουργικά κέρδη γ΄ τριμήνου, στα 383 εκατ. ευρώ, επικαλούμενη πιέσεις στα περιθώρια από την αύξηση του κόστους...

  14:33 17/10

  Harley-Davidson: Υποχώρησαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου

  Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου της Harley-Davidson στα 68,2 εκατ. δολάρια ή 40 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 114,1 εκατ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή, για την αντίστοιχη περίοδο...

  14:23 17/10

  Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις

  Άνοδο 1,4% καταγράφει η μετοχή της Johnson & Johnson στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία φαρμακευτικών και καταναλωτικών προϊόντων υπερέβη τις εκτιμήσεις για τα κέρδη γ΄ τριμήνου και...

  14:17 17/10

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Morgan Stanley στο τρίμηνο

  Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,78 δισ. δολάρια καθώς οι δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου της εταιρείας συνεχίζουν να αποδίδουν υψηλά κέρδη.

  11:48 17/10

  Ο άσχημος καιρός και οι τρομοκρατικές επιθέσεις επηρέασαν τα έσοδα της ιδιοκτήτριας του Madame Tussauds

  Η Merlin Entertainments ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν από την αρχή του έτους, αλλά ότι τα συγκρίσιμα έσοδα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της...