ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:17

Την προφυλάκιση του επικεφαλής της Samsung GroupΤζέι Λι, στο πλαίσιο της έρευνας για το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεση της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-Χιέ, προχώρησαν οι αρχές της χώρας.

"Αποδείχθηκε πως είναι απαραίτητο να συλληφθεί (ο Λι) με βάση ένα νέο κατηγορητήριο και νέες αποδείξεις", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου από το οποίο ζήτησαν οι ανακριτές να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

"Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει", ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το σκάνδαλο επικεντρώνεται στην επί 40 χρόνια φίλη της προέδρου Παρκ, την Τσόι Σουν-Σιλ, η οποία είναι ύποπτη ότι ανάγκασε τους μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους να "δωρίσουν" σχεδόν 70 εκατ. δολάρια σε ύποπτα ιδρύματα που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό της.

Νωρίτερα, ο ειδικός εισαγγελέας στη Σεούλ, είχε ανακοινώσει ότι θα ασκήσει δίωξη εναντίον του για τον ύποπτο ρόλο του, στο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότ ο Λι συνελήφθη νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ αναμένεται ν' ανακριθεί για τις κατηγορίες αυτές, αύριο.

Ο 48χρονος συνελήφθη στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ και παρέμεινε όλη τη νύχτα σε ένα μικρό κελί που διέθετε τηλεόραση και ένα μικρό γραφείο.

Η νεότερη αυτή εξέλιξη αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του Ομίλου.

Η μετοχή της Samsung Electronics, πρώτος στον κόσμο κατασκευαστής smartphones, υποχωρεί κατά 0,4%.