Την τέταρτη στη σειρά πτωτική συνεδρίαση καταγράφει σήμερα η μετοχή της Folli Follie, προερχόμενη μάλιστα από έναν αρνητικό μήνα, κατά -7,15%, την ώρα που ο Νοέμβριος ήταν για την πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25 έκανε τη θετική διαφορά του 2016. 

Αυτήν την ώρα η μετοχή της Folli Follie σημειώνει απώλειες 7,45%, κινούμενη στα 18,75 ευρώ, φτάνοντας στα χαμηλότερα του τελευταίου 5μήνου. Μάλιστα, η πτώση αυτή συνοδεύεται με ισχυρούς όγκους, μέχρι στιγμής. 

Ο λόγος; Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες τα αποτελέσματα του ομίλου για το 9μηνο του 2016 μπορεί να ήταν θετικά, αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Και η σημερινή συμπεριφορά δείχνει ότι δεν ήταν λίγα τα χαρτοφυλάκια που είχαν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις αναλύσεις των θεσμικών, με τα πραγματικά στοιχεία να τους απογοητεύουν. 

Ωστόσο, τα μεγέθη του ομίλου διόλου ευκαταφρόνητα ήταν, ακόμη και αν κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αφού τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 112,1 εκατ. ευρώ.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που στο 9μήνο του 2016 ανήλθε σε 169,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 154,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 9,5%.

Αλ. Τομπ.