Δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά από την ημέρα που η Chipita και η ελληνικών συμφερόντων ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest εκδήλωναν ενδιαφέρον για την απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. Νίκας, έγινε γνωστό πως η συνεργασία Impala – Chipita ναυάγησε.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, η Chipita Α.Ε. και η Impala Invest B.V. ανακοίνωσαν την απόφασή τους περί μη συνέχισης της συνεργασίας στην επένδυση και τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Στο πλαίσιο της εν λόγω απόφασης,  η Chipita Α.Ε. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την υλοποίηση της επένδυσης και του πλάνου αναδιάρθρωσης της Π. Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Η κοινή αυτή απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατόπιν της διαπίστωσης των διαφορετικών στρατηγικών επιλογών για το μέλλον της ΝΙΚΑΣ και πάρθηκε σε πνεύμα απόλυτης συνεννόησης, με τις σχέσεις των δύο εταιρειών να παραμένουν άριστες, όπως σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. Επίσης αναφέρεται πως η Impala Invest B.V. συνεχίζει την αυτόνομη παρουσία της στην Ελληνική αγορά μέσω της θυγατρικής της, Λακωνική Τροφίμων.

Α. Γκίτση