Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 13:57

  Ο λόγος τώρα στο δικαστήριο για την Μαρινόπουλος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο λόγος τώρα στο δικαστήριο για την Μαρινόπουλος

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:15

  Στα χέρια του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βρίσκεται πλέον η τύχη του σχεδίου εξυγίανσης των Μαρινόπουλος και των τριών με αυτή συγγενών εταιρειών,  Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η απόφαση του Δικαστηρίου να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

  Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία των αιτήσεων υπαγωγής στο 106 β&θ του πτωχευτικού κώδικα της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών με αυτή εταιρειών.

  Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κλείνει ο φάκελος, ενώ τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο θα κατατεθούν οι ένορκες βεβαιώσεις. Σήμερα Τετάρτη, παρεμβάσεις υπέρ των αιτήσεων εξυγίανσης κατέθεσαν εκτός από τις τράπεζες επιπλέον 30 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών κοντά στο 80%. Κατά των αιτήσεων εξυγίανσης κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Γρηγόρης Σαράντης και Φλωρίδης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το Ταμείο των Νομικών αλλά και το Δημόσιο. Ωστόσο το Δημόσιο επικουρικά ζήτησε την τροποποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης για εκείνα που αφορούν τους εγγυητές.

  Πριν την ακροαματική διαδικασία των Μαρινόπουλος,  Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν συζητήθηκε η αίτηση της εταιρείας Αρβανιτίδης για τη λύση της Μαρινόπουλος, επειδή η τελευταία δεν είχε υποβάλει τις οικονομικές της καταστάσεις για τρία συνεχή έτη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αποφάσισε να συνεξετάσει την αίτηση της Αρβανιτίδης για τη λύση της Μαρινόπουλος, μαζί με τις αιτήσεις εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν. Ωστόσο το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αρβανιτίδης για προσωρινή διαταγή που αφορά την απαγόρευση μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης της Μαρινόπουλος.

  Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Μαρινόπουλος: Σήμερα η εκδίκαση της αίτησης εξυγίανσης​" μετέδιδε τα εξής: Λίγο μετά τις 9 το πρωί, στο κτήριο 6 αίθουσα 12 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, θα ξεκινήσει η εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν στο άρθρο 106β&θ, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου με τη Σκλαβενίτης.

  Οι συμφωνίες εξυγίανσης, είχαν συγκεντρώσει στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 106 β&θ, τη συναίνεση του 70,2% των πιστωτών της Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου, τη συναίνεση άνω του 90%  των πιστωτών της Express M και της Ξυνός και τη συναίνεση άνω του 80% των πιστωτών της Πειραϊκόν. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών στην εξυγίανση της Μαρινόπουλος ΓΕ να ξεπεράσει το 80%.

  Εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου η οποία πιθανολογείται ότι θα γνωστοποιηθεί έως τα τέλη του έτους, το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος και των τριών με αυτή συγγενών εταιρειών από τη Σκλαβενίτης, αναμένει και το "πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Το επιχειρηματικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα των προς εξυγίανση εταιρειών που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης και συμπεριλαμβάνεται στην 228 σελίδων

  Συμφωνία Εξυγίανσης-Μεταβίβασης αναφέρει πως οι 4 υπό εξυγίανση εταιρείες ήτοι Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, θα ενοποιηθούν σε μία νομική οντότητα ενώ οι Κρόνος, Μαρκέτα Αρβανίτης και Παλαμάρης θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα ως ξεχωριστές εταιρείες. 

  Το Επιχειρηματικό Σχέδιο, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δις. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο που έχει κατατεθεί αναμένονται θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 21,7 εκατ. ευρώ και 28,2 εκατ. ευρώ το τρίτο και τέταρτο έτος αντίστοιχα.

  Επίσης αναμένονται σωρευτικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 667 εκατ. ευρώ περίπου την περίοδο 5ο έτος-21ο έτος κυρίως λόγω της προβλεπόμενης αύξησης και μετέπειτα σταθεροποίησης των πωλήσεων και λόγω της παραδοχής ότι το κεφάλαιο κίνησης ομαλής λειτουργίας παραμένει σε σταθερά επίπεδα από το πέμπτο έτος και έπειτα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:39 25/09

  Aldi: Πτώση 17% στα λειτουργικά κέρδη του 2016

  Η Aldi Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας ανακοίνωσε πτώση 17% στα λειτουργικά κέρδη του 2016, σε μια τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώσης, αποτυπώνοντας τη στρατηγική της στη διατήρηση της διαφοράς τιμής...

  14:22 24/09

  Χώρα για γερά επιχειρηματικά νεύρα η Τουρκία

  Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Βερολίνου - Άγκυρας έχουν αφήσει αποτύπωμα και στις επιχειρηματικές σχέσεις. Το κλίμα ανασφάλειας αναστέλλει νέα επενδυτικά σχέδια. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες απλά...