Η εταιρεία χρωμάτων και ειδικών χημικών Akzo Nobel NV, ανακοίνωσε αύξηση 1% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, και επαναδιατύπωσε ότι το περιβάλλον της αγοράς παραμένει αβέβαιο με δύσκολες συνθήκες σε διάφορες χώρες και τομείς.

Η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως η αύξηση κερδών οφειλόταν κυρίως στις πρωτοβουλίες βελτίωσης και στο χαμηλότερο κόστος, αν και αυτά αντισταθμίστηκαν από τις δυσμενείς συναλλαγματικές επιπτώσεις, που αναμένεται να συνεχιστούν.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Akzo Nobel ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα προ φόρων και τόκων κέρδη αυξήθηκαν στα 442 εκατ. ευρώ από τα 436 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 3,6 δισ. ευρώ από τα 3,76 δισ. ευρώ.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 433,4 εκατ. ευρώ και 3,64 δισ. ευρώ αντιστοίχως. Τα καθαρά κέρδη ήταν αμετάβλητα στα 285 εκατ. ευρώ. Το δ.σ. ανακοίνωσε μέρισμα 0,37 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερα 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.