Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2016 08:56

  Οδεύει προς το τέλος το θρίλερ με τις διοικήσεις τραπεζών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Οδεύει προς το τέλος το θρίλερ με τις διοικήσεις τραπεζών

  της Νένας Μαλλιάρα

  Προς την ολοκλήρωσή του βαίνει το… θρίλερ με τις αλλαγές διοικήσεων στις τράπεζες, με την ανασύσταση των διοικητικών συμβουλίων να αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης και να κλείνει μέχρι τα τέλη του μήνα.

  Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται να ανακοινωθεί η επιλογή του προσώπου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Αντιθέτως "κλεισμένη" είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, η θέση του νέου προέδρου για τον οποίο έχει δώσει την έγκρισή του και ο SSM.

  Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Χατζηνικολάου, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Swap και Παραγώγων (ISDA) στη Ν. Υόρκη από τον Αύγουστο του 2011. Ο κ. Χατζηνικολάου εργαζόταν στην ISDA από το 2007, με ένα περίπου διετές διάλειμμα στην Ελλάδα  όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διευθύνων σύμβουλος στην TBank. Πριν την ISDA, ο κ. Χατζηνικολάου είχε ιδρύσει το hedge fund Etolian Capital και μεταξύ άλλων είχε θητεύσει στη Merrill Lynch,  στη Dresdner και στην Παγκόσμια Τράπεζα.

  Προς τα τέλη του μήνα, οπότε και υπάρχει προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο, αναμένεται η ανακοίνωση του νέου προέδρου στην Εθνική Τράπεζα.

  Ενδεχομένως και εντός της εβδομάδος, ωστόσο, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον νέο διευθύνοντα και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο στο ΤΧΣ. Η σχετική πρόταση για τη νέα διοίκηση έχει αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών από την Επιτροπή Επιλογών του ΤΧΣ ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Σημειώνεται ότι χθες εξέπνευσε το τρίμηνο για την τοποθέτηση νέας διοίκησης στο ΤΧΣ μετά την παραίτηση της προηγούμενης στις 18/7/2016.

  Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ, οι πληροφορίες αναφέρουν το όνομα του κ. Βασίλη Κατσικιώτη, με θητεία στη Dresdner και στη Merrill Lynch και νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων Windjammer Way Advisors στη Ν. Υόρκη. Σημειώνεται ότι το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, το οποίο διορίζεται από την ΤτΕ, είναι ο κ. Δημ. Φραγγέτης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:39 09/10

  ΕΚΤ: Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για αλλαγές στα επιτόκια

  Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι καλά προετοιμασμένες για απότομες αλλαγές στα επιτόκια, τόνισε η ΕΚΤ μετά από την προσομοίωση σεναρίων από την ξαφνική νομισματική σύσφιξη στο πάγωμα του δανεισμού που ...