Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Σεπ-2016 09:02

  Fourlis: Το εγχείρημα της Housemarket και το ομόλογο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fourlis: Το εγχείρημα της Housemarket και το ομόλογο

  Τους βασικούς όρους του υπό έκδοση Κοινού Ομολογιακού της Δανείου της Housemarket (IKEA), θυγατρικής του ομίλου, καθώς επίσης και των προοπτικών ανάπτυξης και των επιχειρηματικών της σχεδίων, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση η διοίκηση της Fourlis Συμμετοχών σε ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Οι ομολογίες της εταιρείας θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό μέσω Δημόσιας Προσφοράς και πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
   
  Ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής μιλώντας χθες για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανάφερε πως η επιχειρηματική σχέση που έχει αναπτύξει η Φουρλής με την ΙnterΙΚΕΑ αποτελεί μια από τις μοναδικές παγκοσμίως. Όπως σημείωσε, ο ελληνικός όμιλος συγκαταλέγεται μεταξύ των 2-3 franchisees του σουηδικού κολοσσού διεθνώς και ο μοναδικός που στην ευθύνη του έχει τρεις αγορές. Όπως τόνισε, στα μελλοντικά σχέδια των δύο συνεργατών είναι η επέκταση σε νέες γεωγραφικές αγορές, το πιθανότερο στις μικρότερες αγορές των Βαλκανίων.
   
  Από την πλευρά του ο CFO του ομίλου Γιώργος Αλεβίζος ανέλυσε τους όρους της δημόσιας προσφοράς (θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28-30 Σεπτεμβρίου) και έκανε λόγο πως τα κεφάλαια που θα αντληθούν (με ανώτερο στόχο τα 40 εκατ.ευρώ) θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη μείωση δανεισμού (αφορά ποσό 10,5 εκατ.ευρώ) που έχει σχηματίσει η 100% θυγατρική της House Market, εταιρία Trade Logistics, η οποία έχει στην ευθύνη της την υποδομή logistics του ομίλου.  Ακολούθως, ποσό 8 εκατ.ευρώ θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στο δίκτυο της αλυσίδας (κυρίως ανακαινίσεις αλλά και δημιουργία pick up points IKEA) κατά τη προσεχή τριετία. Τέλος μέρος των αντληθέντων θα εξυπηρετήσει το κεφάλαιο κίνησης
   
  Η Housemarket, θυγατρικής του ομίλου Fourlis Συμμετοχών, που λειτουργεί και διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και μέσω θυγατρικών σε Βουλγαρία και Κύπρο, στο διάστημα 28 έως 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει  Δημόσια Προσφορά, μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χ.Α., για την κάλυψη 5ετούς διάρκειας εταιρικής ομολογιακής έκδοσης,  με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων από 15 εκατ.ευρώ έως 40 εκατ.ευρώ.
   
  Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, θα εκδοθούν έως 40.000.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, με τιμή διάθεσης 1 ευρώ εκάστη, ετήσιο επιτόκιο 5%, τριμηνιαία καταβολή τόκων και διάρκεια 5 έτη. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει δήλωση βουλήσεως συμμετοχής για χίλιες (1.000) τουλάχιστον προσφερόμενες Ομολογίες ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών πλέον των χιλίων (δηλαδή για 1.001, 1.002, 1.003 κλπ. Σύμβουλος έκδοσης είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή και ανάδοχοι η Εθνική Τράπεζα. Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Pantelakis Χρηματιστηριακή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων