Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Σεπ-2016 08:35

  Τέλος Σεπτεμβρίου η δημόσια προσφορά για Housemarket (ΙΚΕΑ)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τέλος Σεπτεμβρίου η δημόσια προσφορά για Housemarket (ΙΚΕΑ)

  Στα τέλη του μήνα τοποθετείται χρονικά η πραγματοποίηση της δημόσιας προσφοράς για το εταιρικό ομόλογο της Housemarket ΑΕ, θυγατρική της Fourlis Συμμετοχών, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
   
  Η Housemarket που λειτουργεί και διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, θα απευθυνθεί στην αγορά για την κάλυψη της 5ετούς διάρκειας εταιρικής ομολογιακής έκδοσης,  προχωρώντας σε δημόσια προσφορά με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων από 15 εκατ. ευρώ έως 40 εκατ. ευρώ,
   
  Η έκδοση συνοδεύεται από μια διπλή πρωτιά, της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. εταιρικού ομολόγου μιας μη εισηγμένης εταιρείας και της αξιοποίησης, επίσης για πρώτη φορά φορά, της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών για τη δημόσια προσφορά.
   
  Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, με ανάδοχο και σύμβουλο τη Euroxx Χρηματιστηριακή, αναμένεται να λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι ημερομηνίες υλοποίησης της δημόσιας προσφοράς τοποθετούνται περί τα τέλη του μήνα.
   
  Ήδη έχει δοθεί η έγκρισή από τη Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία "Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.”, έως 40.000.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της Housemarket, υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού της Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από τον εκδότη (την εταιρεία).
   
  Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν κατά το ήμισυ για κεφάλαιο κίνησης της Housemarket (100% θυγατρική της Fourlis Συμμετοχών) και κατά το υπόλοιπο μέρος για επενδύσεις που αφορούν το κέντρο διανομής και αποθήκευσης της εταιρείας και τις απαιτούμενες ανάγκες βελτίωσης των καταστημάτων του δικτύου.
   
  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων