Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Ιουν-2016 08:15

  Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει €12,4 εκατ. στο Makedonia Palace και "κατεβαίνει" Αθήνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Το πρώτο σκέλος ενός στρατηγικού σχεδίου να καταστεί υπολογίσιμη δύναμη στην εγχώρια τουριστική αγορά, αποσπώντας και τα ανάλογα μερίδια από τους υπάρχοντες "παίκτες", έθεσε σε εφαρμογή ο όμιλος Dimera, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. 
      
  Δύο σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή σύμβασης για την 30ετή μίσθωση του "Μακεδονία Παλάς" στη Θεσσαλονίκη, οι επικεφαλής του ομίλου ανακοίνωσαν την υλοποίηση επένδυσης ύψους 12,4 εκατ. ευρώ για την ολική ανακαίνιση του εμβληματικού ξενοδοχείου, με στόχο να καταστεί σημείο αναφοράς στον τομέα του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης.  

  Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στελέχη και εκπρόσωποι του ομίλου έκαναν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Θεσσαλονίκη. Η Maria Goncharova, συνεργάτιδα και εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία, ανέφερε πως αναβαθμισμένο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να διεκδικήσει υψηλότερο επίπεδο πελατών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, καταλυμάτων όσο και σε συνεδριακούς χώρους. 

  μακεδονια παλλάς συνέντευξη

  Όπως σημείωσε, το νέο "Μακεδονία Παλάς" θα αποτελεί μια ισχυρή ανταγωνιστική πρόταση για το International Travel Account από την εγχώρια και τις Βαλκανικές αγορές, τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, τις αγορές της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Κίνας και τις αγορές της Μέσης Ανατολής. "Όλες αυτές οι νέες αγορές χαρακτηρίζονται από σημαντικά αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και αποτελούν σήμερα όλο και περισσότερο σημεία ενδιαφέροντος για την Βόρεια Ελλάδα", σημείωσε.

  Σε ερώτηση του Capital.gr., για τα χαρακτηριστικά της επένδυσης των 12,4 εκατ. ευρώ, η κα Goncharova ανέφερε πως αποτελεί συνδυασμό χρήσης ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, τραπεζικής χρηματοδότησης και ευρωπαϊκών πόρων. Σημείωσε επίσης πως μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης όχι μόνο θα διατηρηθεί το σύνολο των σημερινών 210 θέσεων εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν περίπου 70 επιπλέον θέσεις εργασίας που θα στελεχώσουν τις πρόσθετες παρεχόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. "Μέσω της αναβάθμισης της συνολικότερης προσφερόμενης εμπειρίας, θα προσελκύσει νέα κοινά που έως σήμερα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω των υψηλών ποιοτικών κριτηρίων τους, ενισχύοντας σημαντικά την κερδοφορία του", τόνισε.

  Το project "Remake”, όπως ονομάζεται, θα οδηγήσει στην πλήρη ανακαίνιση των χώρων διαμονής, των συνεδριακών χώρων και και των εγκαταστάσεων αναψυχής του ξενοδοχείου. Οι πόρτες του "Μακεδονία Παλάς" θα κλείσουν στο τέλος του 2016 και τους επόμενους τέσσερις μήνες θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, με στόχο να βρίσκεται πάλι σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2017.

  O Περικλής Βογιατζής, Hotel Manager, η συντονίστρια του έργου Μαρία Δέδα, η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου MKV Design (σ.σ. στο χαρτοφυλάκιο έργων του οποίου συγκαταλέγεται και το Costa Navarino) κα Κατσαρού- Βαφειάδη και η Marketing Manager Άντη Παναγιωτίδου, ανέφεραν κατά τη συνέντευξη τύπου πως το αναβαθμισμένο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να διεκδικήσει υψηλότερο επίπεδο πελατών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, καταλυμάτων όσο και σε συνεδριακούς χώρους. Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών. 

  Η επένδυση αυτή αποτελεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο απειλήθηκε με "λουκέτο" το 2013, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα προηγούμενα 16 χρόνια. Έπειτα από διαγωνισμό, ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη υπέγραψε σύμβαση με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το "Μακεδονία Παλάς", για την 30ετή μίσθωσή του, με δικαίωμα επέκτασης για επιπλέον 10 χρόνια. 

  μακεδονία παλλάς

  Κάθοδος στην Αθήνα

  Η συγκεκριμένη επένδυση του ομίλου Σαββίδη αποτελεί, όπως αναφέρθηκε, το πρώτο βήμα για την είσοδό του με αξιώσεις στον τουριστικό κλάδο.

  Στελέχη του ομίλου Dimera με τα οποία συνομίλησε το Capital.gr., ανέφεραν πως πρόθεση είναι να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών city hotels σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και ενός resort hotel. 

  Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων και στόχων για την είσοδό του, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αξιοποίησης έκτασης 322 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής τη χρήση της οποίας απέκτησε, μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ,  ο Ιβάν Σαββίδης

  Συγκεκριμένα, έναντι προσφοράς 14 εκατ. ευρώ, ο ομογενής επιχειρηματίας απέκτησε δικαίωμα χρήσης ης γης για περίοδο 99 ετών, συμφωνία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υποχρέωση ανακαίνισης του εγκαταλελειμμένου σήμερα "Ξενία". Όπως ανέφερε η Maria Goncharova, γραφειοκρατικά θέματα έχουν καθυστερήσει την έναρξη της νέας επένδυσης, ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα το project έχει ωριμάσει και μέσα στη χρονιά θα προκύψουν εξελίξεις. 

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ