Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2016 12:03

  Υπό παραίτηση ο πρόεδρος και ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:39

  Η παραίτηση των κορυφαίων διοικητικών στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής από το ΔΣ της εταιρείας, ζητήθηκε εκ νέου μετά από πιέσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν από καιρό ασκηθεί  από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

  Υπό παραίτηση λοιπόν τελούν ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δ. Δημόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Σπ. Μαυρόγαλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος. Στη γενική συνέλευση της θυγατρικής της Εθνικής τράπεζας αναμένεται να προταθεί για την θέση του προέδρου ο κ. Χρ. Σαρδελής που συμμετέχει μέχρι τώρα ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ακούγεται ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών  κ. Γ. Πετούσης. Ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιος προορίζεται για CEO της εταιρίας.

  Οι παραιτήσεις πάντως δεν φαίνεται να συνδέονται με την υπόθεση της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με την International Life, αν και σε κάθε περίπτωση το deal θα παραμείνει εκ νέου σε εκκρεμότητα, τουλάχιστον μέχρις ότου συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ και εξετάσει την υπόθεση.

  Κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς πάντως συνδέουν τις παραιτήσεις στη διοίκηση της εταιρίας, με υπογραφή συμφωνιών που αφορούν σε συμβάσεις μεταφοράς χαρτοφυλακίου ζημιών. Παρόμοιες συμβάσεις είχαν υπογραφεί από την απερχόμενη διοίκηση, όπως για παράδειγμα με την εταιρία Μatrix.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Ροή Ειδήσεων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ