Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2007 11:12

  Τράπεζα Πειραιώς: Νέα γενιά πιστοποιητικών για τη winbank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά (Digital Certificates) τύπου Extended Validation της VeriSign υποστηρίζει, πρώτη στην Ελλάδα, στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η εγκατάσταση του εν λόγω ψηφιακού πιστοποιητικού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς και οι πελάτες της δεν έχουν να κάνουν οτιδήποτε επιπλέον. Έχουν όμως άλλον έναν τρόπο – και μάλλον τον καλύτερο δυνατό – για να διαπιστώνουν ότι όντως βρίσκονται στον πραγματικό δικτυακό τόπο της winbank.


  Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, σε κάθε "ασφαλές" web site εμφανίζεται το εικονίδιο με την "κλειδαριά". Αυτό βρίσκεται πάνω δεξιά, δίπλα στην μπάρα διεύθυνσης (address bar) στον Internet Explorer 7 και κάτω δεξιά, στην μπάρα κατάστασης (status bar) στις προηγούμενες εκδόσεις του Internet Explorer. Το εικονίδιο αυτό δηλώνει ότι υπάρχει εγκατεστημένο ψηφιακό πιστοποιητικό. Αν όμως το πιστοποιητικό είναι τύπου “extended validation”, όταν ο χρήστης επιλέξει το εικονίδιο με την κλειδαριά, εμφανίζεται άμεσα όλη η πληροφορία που του επιτρέπει να διαπιστώσει με μια ματιά ότι όντως βρίσκονται στο πραγματικό web site και όχι σε ένα αντίγραφό του.

  Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς αποκτούν ακόμη ένα όπλο εναντίον του λεγόμενου “phishing”. Αν κάποιος χρήστης λάβει ένα από τα γνωστά ψεύτικα email με δήθεν αποστολέα την Τράπεζα Πειραιώς και αν επιλέξει το σύνδεσμο (link) που υπάρχει μέσα στο email, θα οδηγηθεί στο ψεύτικο web site. Εκεί όμως δεν θα υπάρχει το ψηφιακό πιστοποιητικό extended validation και ο χρήστης θα μπορεί να το διαπιστώσει αυτό με ένα κλικ πάνω στο εικονίδιο με την κλειδαριά.


  Στην ανακοίνωση της τράπεζας σημειώνεται ότι το phishing αποτελεί σήμερα τον μοναδικό τρόπο που έχουν οι απατεώνες για να παραπλανήσουν τους χρήστες. Το νέο ψηφιακό πιστοποιητικό της Τράπεζας Πειραιώς βοηθά τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν εύκολα αυτές τις επιθέσεις. Εξάλλου, κινούμενη στην ίδια κατεύθυνση, από το 2004 η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στους πελάτες της τους κωδικούς μίας χρήσης extrapin που αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους ενώ από το 2006 τούς παρέχει και τη συσκευή παραγωγής κωδικών μίας χρήσης extrapin generator.


  Για την Τράπεζα Πειραιώς, η ασφάλεια στην εκτέλεση ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και γι’ αυτό συνεχίζει να επενδύει σε ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόπιστο έχει να επιδείξει η τεχνολογία, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων