Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2015 10:38

  Eurobank: Πρόεδρος της θυγατρικής στη Βουλγαρία ο Γ. Προβόπουλος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Eurobank: Πρόεδρος της θυγατρικής στη Βουλγαρία ο Γ. Προβόπουλος

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:08

  Ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξη του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου στο δυναμικό του ομίλου Eurobank.

  Ο κ. Προβόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής Τράπεζας του ομίλου στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank). 

  Ημερομηνία ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Γ. Προβόπουλου, έχει ορισθεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν της αναμενόμενης έγκρισης των εποπτικών αρχών της Βουλγαρίας. 

  Χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας του κ. Γ. Προβόπουλου με τον Όμιλο της Eurobank, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου κ. Νικόλαος Καραμούζης τόνισε:

  "Η πολύχρονη παρουσία η εμπειρία και η βαθειά γνώση του κ. Γιώργου Προβόπουλου, στα θέματα του τραπεζικού τομέα, και ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προσδίδουν ιδιαίτερη αξία και συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας εκτός Ελλάδος. Η εμπειρία του από την επιτυχή διαχείριση της κρισιμότερης ίσως περιόδου, για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πολύτιμη. Παράλληλα, η συμβολή του στη διαφύλαξη της σταθερότητας των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην προστασία των καταθέσεων υπήρξε καθοριστική. Καλωσορίζουμε τον κ. Προβόπουλο στον Όμιλό μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα". 

  "Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά για τον Όμιλό μας, η συνεργασία με τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους με μακρά επιτυχημένη διαδρομή στην ελληνική οικονομική και χρηματοπιστωτική αγορά, που χαίρει ευρείας αποδοχής και εκτίμησης στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον τραπεζικό τομέα και το σύνολο των θεσμικών φορέων  με τους οποίους συνεργάσθηκε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Είμαι βέβαιος ότι από τα νέα του καθήκοντα θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου μας στη Βουλγαρία, αλλά και ευρύτερα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας. 

  Ήδη ο κ. Φ. Καραβίας και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής των Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου κ. Σταύρος Ιωάννου είχαν συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας κ. Dimitar Radev τον οποίο και ενημέρωσαν επι σειράς θεμάτων. 

  Στα πλαίσια της επίσκεψης οι κ. κ. Φ. Καραβίας και Στ. Ιωάννου είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Βούλγαρο Κεντρικό Τραπεζίτη τις εξελίξεις σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Βουλγαρίας καθώς και θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας εξαγοράς του δικτύου της Alpha Bank στη Βουλγαρία από την Post Bank και τις εν εξελίξει διαδικασίες απορρόφησής του.

  Ο κ. Προβόπουλος διατέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014 και θεωρείται ένα από τα πλέον έμπειρα τραπεζικά στελέχη διεθνώς, καθώς όχι μόνο γνωρίζει άριστα τους μηχανισμούς, καθώς και πρόσωπα και πράγματα σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει εξαιρετική γνώση σε ότι αφορά τη διοίκηση εμπορικών τραπεζών.

  Από το 1979 διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ την περίοδο 1990-1993 είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατά την περίοδο 1989-1990.

  Επί μία δεκαετία, από το 1994, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank και στη συνέχεια αναλάβει τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Μετά την πώλησή της τελευταίας στον γαλλικό όμιλο Credit Agricole, ο κ. Προβόπουλος εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία το 2008 ανέλαβε τη θέση του διοικητή της ΤτΕ, αντικαθιστώντας τον κ. Γκαργκάνα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ