Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2014 09:11

  Οι Κινέζοι της ZTE πιάνουν δουλειά στον Πειραιά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Νίκου Χρυσικόπουλου
   
  Εντός του μήνα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) της ZTE Corporation στον Πειραιά.
   
  Ο κινεζικός όμιλος, τέταρτος μεγαλύτερος παγκοσμίως στην κατασκευή συσκευών κινητών τηλεφώνων και πέμπτος στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού υλικού, θα αξιοποιήσει τις υποδομές της Cosco στο λιμάνι για να προωθήσει εν συνεχεία τα προϊόντα του, μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην ευρωπαϊκή αγορά.
   
  Το logistics center της ΖΤΕ στον Πειραιά θα εξυπηρετεί αρχικά την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά σταδιακά στόχος είναι να αποτελέσει το κέντρο διακίνησης για ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα η ZTE χρησιμοποιεί ως διαμετακομιστικό κέντρο το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.
   
  Το κέντρο στον Πειραιά βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία, θα τεθεί σε πλήρεις ρυθμούς μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.
   
  Παράλληλα, η ΖΤΕ σχεδιάζει τη δημιουργία στον Πειραιά και ενός κέντρου συντήρησης και επισκευής (maintenance center) για όλες τις συσκευές που κατευθύνονται στην ευρωπαϊκή αγορά, απόφαση που ενδέχεται να οδηγήσει μελλοντικά και στη λειτουργία γραμμής παραγωγής.
   
  Η επένδυση του κινεζικού ομίλου, σε συνέχεια μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με το Ελληνικό Δημόσιο, «κλείδωσε» τον περασμένο Οκτώβριο κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Hou Weigui, πρόεδρο της ZTE, παρουσία των κ.κ. Χατζηδάκη και Μηταράκη, υπουργού και υφυπουργού Ανάπτυξης αντίστοιχα.
   
  Οι επενδύσεις του κινεζικού κολοσσού με την ολοκλήρωσή τους εκτιμάται πως θα δημιουργήσουν 400 με 600 νέες θέσεις εργασίας, όπως είχε τότε ανακοινωθεί.
   
  Η ΖΤΕ αποτελεί σήμερα τον πέμπτο μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, συνεργάζεται με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ανά τον κόσμο και διαθέτει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες.
   
  Στην Ελλάδα συνεργάζεται με το σύνολο των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της αγοράς, κατέχει σημαντικό κομμάτι στην αγορά των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smartphones, ενώ εμφανίζεται να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει μέσω κοινοπραξίας το έργο του Rural Broadband (εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές), προυπολογισμού 161 εκατ.ευρώ.
   
  Σημειώνεται, τέλος, πως στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η επίσης κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του νέου κέντρου διανομής της στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).
   

   
  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...

  14:24 19/10

  Ebay: Υποχωρεί η μετοχή μετά τα αποτελέσματα

  Η Ebay Inc ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν μετά από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα ετήσια κέρδη, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

  12:11 19/10

  Αυξήθηκαν 1,2% τα έσοδα της Publicis Groupe στο τρίμηνο

  Η γαλλική Publicis Groupe ανακοίνωσε αύξηση 1,2% στα οργανικά έσοδα γ΄ τριμήνου, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να κατευνάσει τον ευρύ επενδυτικό πανικό που έχει καταλάβει τον διαφημιστικό κλάδο από...

  11:45 19/10

  Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Philips Lighting

  Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Philips Lighting καθώς αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις, προσθέτοντας ότι αναμένει σημαντικές ταμειακές ροές στο δ΄ τρίμηνο.