Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2013 17:47

  ΥΓΕΙΑ: Ολοκλήρωση πώλησης των εταιρειών Stem Health και Stem Health Hellas

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής (ποσοστό 76%) που κατέχει το ΥΓΕΙΑ στην εταιρεία «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ Α.Ε» με δ.τ. «Stem Health SA», και την πώληση του συνόλου της συμμετοχής (ποσοστό 42%), που κατέχει το ΜΗΤΕΡΑ στην εταιρεία «ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΕ» με δ.τ. «Stem Health Hellas AE» αντί συνολικού συμβολικού τιμήματος €1 (εκάστη συναλλαγή), ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ανωτέρω συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της απόφασης της Διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να εστιάσει στο εξής στην παροχή καθαρά νοσοκομειακών και διαγνωστικών υπηρεσιών. Επιπλέον εκτιμάται ότι θα συντελέσουν στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας και της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνεπεία του τερματισμού χρηματοδότησης της λειτουργικής δραστηριότητας των εταιρειών του Ομίλου Stem.

  Σημειώνεται ότι, κατά τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (Ιούνιος 2013), οι εταιρείες του Ομίλου Stem, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην συλλογή και φύλαξη βλαστοκυττάρων, αντιπροσώπευαν ποσοστό 0,7% του κύκλου εργασιών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ενώ η ζημιά από την πώληση των εν λόγω συμμετοχών (μη επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα) θα διαμορφωθεί, κατά την τρέχουσα χρήση, σε €845 χιλ. για το ΥΓΕΙΑ και €818 χιλ. για το ΜΗΤΕΡΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων