Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2012 21:38

  Lavipharm: Δεν ενέκρινε την ΑΜΚ η γενική συνέλευση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών η Lamda Development κατόπιν αποφάσεων της μετ’ αναβολής Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 27 Ιουλίου.

  Δικαιολογώντας την απόφαση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lavipharm, κ. Θανάσης Λαβίδας, αναφέρθηκε στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στις κεφαλαιαγορές και τη χώρα μας εν γένει, οι οποίες όχι μόνον δεν έχουν βελτιωθεί, αντίθετα έχουν σημαντικά επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας, η έλλειψη σταθερότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον που αποθαρρύνει την προσέλκυση επενδύσεων, η πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η άνοδος της ανεργίας και η διάχυτη κρίση ρευστότητας, κατά κοινή ομολογία, δεν συνηγορούν για την ενίσχυση των κεφαλαίων της εταιρείας στην παρούσα φάση μέσω του χρηματιστηρίου, όπου συνεχίζεται να καταγράφονται σημαντικές απώλειες. 

  Άλλωστε, όπως ενημέρωσε τους κ.κ. Μετόχους, η Διοίκηση της Εταιρείας ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ύψους €8,5 εκατ., το οποίο έληγε στο τέλος του 2012. Συγκεκριμένα, επετεύχθη παράταση της διάρκειας του δανείου για 5 ακόμα χρόνια καθιστώντας το από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο, ενώ μετατράπηκε σε κοινό ομολογιακό από μετατρέψιμο.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε να μην εγκρίνει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών καθώς και τα λοιπά, συνδεόμενα με αυτή, θέματα της ημερήσιας διάταξης.

  Ο κ. Λαβίδας, κατά τη διάρκεια της Ά Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, επανέλαβε τη δέσμευση της Διοίκησης για την περαιτέρω μείωση των δαπανών και την αύξηση της παραγωγικότητας, την ενίσχυση των πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδικώντας σημαντικά μερίδια αγοράς και ανοίγοντας νέες αγορές διεθνώς για τα προϊόντα της Lavipharm. 

  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, τα οποία αφορούσαν την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με reverse split και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, καθώς και την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:55 23/10

  Αυξήθηκαν κέρδη και έσοδα της Hasbro στο τρίμηνο

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 265,6 εκατ. δολάρια ή 2,09 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο που έληξε την 1η Οκτωβρίου, από τα 257,8 εκατ. δολάρια ή 2,03 δολάρια ανά μετοχή, πριν από ένα έτος.

  10:23 23/10

  Πτώση 15% στα καθαρά κέρδη της Koninklijke Philips

  Η Koninklijke Philips ανακοίνωσε πτώση 15% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου με τις πωλήσεις να υποχωρούν επίσης ελαφρώς, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...