Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιουλ-2012 19:25

  Συνάντηση για την ΑΤΕ στη Βουλή την Παρασκευή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την τρόικα, εφάρμοσε μέτρα εξυγίανσης στην ΑΤΕ κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου και των διαδικασιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. 

  Η διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια και ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των χρόνιων δομικών αδυναμιών της τράπεζας που την είχαν καταστήσει μη βιώσιμη. 

  Βάσει του Μνημονίου ο μέτοχος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΕ κατετάγη τελευταία στην πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2011 μεταξύ όλων των τραπεζών που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά. 

  Με βάση τη μοναδική πρόταση (αυτή της Τράπεζας Πειραιώς) που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά από έγκριση από το ΤΧΣ και συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υγιές τμήμα της ΑTE μεταβιβάστηκε στην εν λόγω τράπεζα. 

  Αναλυτική παρουσίαση των σχετικών θεμάτων θα δώσει ο Διοικητής κ. Προβόπουλος στη Βουλή στις 3 Αυγούστου 2012.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:55 23/10

  Αυξήθηκαν κέρδη και έσοδα της Hasbro στο τρίμηνο

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 265,6 εκατ. δολάρια ή 2,09 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο που έληξε την 1η Οκτωβρίου, από τα 257,8 εκατ. δολάρια ή 2,03 δολάρια ανά μετοχή, πριν από ένα έτος.

  10:23 23/10

  Πτώση 15% στα καθαρά κέρδη της Koninklijke Philips

  Η Koninklijke Philips ανακοίνωσε πτώση 15% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου με τις πωλήσεις να υποχωρούν επίσης ελαφρώς, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

  18:31 20/10

  Το πρώτο ξενοδοχείο Hilton στον Καύκασο

  Το ξενοδοχείο Hilton Garden Inn, που θα είναι τεσσάρων αστέρων θα κατασκευαστεί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι. Το ξενοδοχείο θα έχει εννέα ορόφους, 150 δωμάτια και συνολική έκταση...