Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Οκτ-2018 08:52

  Ποιους ακουμπά το δεύτερο "κύμα" υπόπτων για τη Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποιους ακουμπά το δεύτερο "κύμα" υπόπτων για τη Folli Follie

  του Παναγιώτη Στάθη

  Μόνον το πρώτο βήμα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie, αποτελεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κλήτευση των 10 προσώπων ως υπόπτων για την τέλεση κακουργημάτων.

  Ουσιαστικά δηλαδή η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι υπόλοιποι 7 (μέλη ΔΣ και στελέχη), ήταν η προφανής στόχευση της έρευνας και θεωρείτο (σχεδόν) δεδομένο μετά την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους και όσα ανέφερε το σχετικό βούλευμα, πως θα κληθούν ως ύποπτοι για να διερευνηθούν περαιτέρω σοβαρές κατηγορίες για την υπόθεση.

  Εποπτικοί μηχανισμοί

  Όμως η εισαγγελική έρευνα προχωρά και είναι σαφές από το πλαίσιο που κινείται πως αφενός θα υπάρξει και δεύτερο κύμα υπόπτων και αφετέρου πως αναζητούνται ευθύνες σε εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και παράγοντες της αγοράς.

  Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, έχει στοχεύσει πλέον και προς άλλες κατευθύνσεις της έρευνας.

  Το βούλευμα

  Άλλωστε το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της, δείχνει πως τουλάχιστον από το 2007 (με ενδείξεις μάλιστα πως η αλλοιωμένη εικόνα της εταιρείας ξεκίνησε από το 2001) νοθευόταν η οικονομική εικόνα της εταιρείας. Αυτό όπως λένε νομικές πηγές, δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες –πέραν των μετόχων βέβαια- και για τους εποπτικούς μηχανισμούς.

  Τα όσα λοιπόν αναφέρονται στο βούλευμα σκιαγραφούν και τη στόχευση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την εξέλιξη της έρευνας αλλά και για το ποιοι βρίσκονται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για τυχόν διάπραξη αδικημάτων:

  - Ευθύνες για απάτη, ξέπλυμα (έχουν κληθεί ήδη για αυτά) αλλά και χειραγώγηση αναζητούνται στην οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και στους άλλους δύο βασικούς μετόχους

  -Στην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς και οι οποίοι όπως προκύπτει – από όσα αναφέρονται στο βούλευμα- ήταν αλλοιωμένοι επί σειρά ετών και σε βάθος χρόνου που φτάνει τουλάχιστον στο 2007.

  -Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ευρύτερη στάση της για τα χρόνια που προηγήθηκαν του ισολογισμού του 2017 και για την άσκηση του εποπτικού ρόλου της

  -Ευθύνες των αναδόχων των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιρειών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.

  -Ευθύνες διαχειριστών Private Banking και διαχειριστών funds που προωθούσαν αγορές και πωλήσεις

  -Ευθύνες τραπεζών για τα δάνεια που χορηγούσαν στην Folli Follie χωρίς να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων