Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Οκτ-2018 17:54

  Αθωώθηκε ο εφοπλιστής Ρέστης και άλλοι 10 για τα δάνεια της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αθωώθηκε ο εφοπλιστής Ρέστης και άλλοι 10 για τα δάνεια της FBB σε ναυτιλιακές εταιρείες

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Αθωώθηκαν μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης καθώς και άλλα 10 άτομα σχετικά με δάνεια που χορήγησε η τράπεζα FBB συμφερόντων  του εφοπλιστή  σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

  Το δικαστήριο ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση προχώρησε στην αθώωση του εφοπλιστή και των συγκατηγορουμένων του που κατηγορούνταν κατά περίπτωση για απιστία και ηθική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα. 

  Οι κατηγορίες αφορούσαν δάνεια ύψους περίπου 61 εκατ. δολαρίων που δόθηκαν σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

  Το δικαστήριο έκρινε ότι για τα επίμαχα δάνεια  δόθηκαν  επαρκείς εμπράγματες εξασφαλίσεις και ουδείς ευθύνεται αν στη συνέχεια λόγω και της οικονομικής κράσης, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούσε να προβλεφθεί, η αξία τους μειώθηκε. Επιπλέον, κατά τους δικαστές, δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία  το έτερο σκέλος της κατηγορίας, ότι δηλαδή η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον  Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

  Την αθώωση των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων εκτός του κ. Ρέστη ήταν οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τα τραπεζικά στελέχη που ενεπλέκησαν στην έγκριση και χορήγηση των  δανείων, είχε προτείνει  νωρίτερα και ο  εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Γκύζης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων