Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Οκτ-2018 17:07

  Το Διοικητικό Εφετείο "παγώνει" τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 404 δικαστικούς υπαλλήλους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το Διοικητικό Εφετείο "παγώνει" τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 404 δικαστικούς υπαλλήλους

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17.23

  Προσωρινή διαταγή με την οποία παγώνει προσωρινά μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προλήψεις 404 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

  Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση εκδόσεως προσωρινής διαταγής τριών υποψηφίων που εγκαλούσαν το ΑΣΕΠ για αδιαφάνεια και αυθαιρεσία σχετικά με τον διαγωνισμό του 2017. Παράλληλα διέταξε να διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιτυχόντων με βάση τον (προσωρινό) πίνακα κατάταξης: "Υποχρεώνει τη διοίκηση – σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 8 του ΠΔ 18/1989 και μέχρι να εκδοθεί απόφαση επι των αιτήσεων αναστολής – να απέχει από κάθε ενέργεια ερειδόμενη επι της προσβαλλόμενης πράξεως, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των - ορισμένου χρόνου - συμβάσεων των αιτουσών, με βάση τις οποίες εργάζονται στα αναφερόμενα στην ως άνω αίτηση δικαστήρια της επικράτειας".

  Οι υποψήφιοι στην αίτηση που κατέθεσαν δια του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνου Λαζαράτου κατήγγειλαν:

  α) έλλειψη αιτιολογίας κατά την διαμόρφωση των οριστικών πινάκων σε σχέση με τους προσωρινούς,

  β) αδικαιολόγητη ανατροπή του μέτρου κρίσεως του ΑΣΕΠ σε σχέση με τον έλεγχο συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών και της προϋπηρεσίας των υποψηφίων σε σχέση με το αντικείμενο της υπό προκήρυξη θέσεως, και

  γ) παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ασφάλειας δικαίου.

  Όπως εκτιμούν νομικοί η προσωρινή αυτή απόφαση ανοίγει το δρόμο σε όσους έχουν συνάψει συμβάσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης επί τη βάσει των προσωρινών πινάκων να ζητήσουν ανάλογη προσωρινή δικαστική προστασία και επέκταση των συμβάσεών τους.

  Παράλληλα προκαλείται ζήτημα στο ΑΣΕΠ διότι άλλοι δικαστικοί γραμματείς θα εργάζονται επί τη βάσει προσωρινών πινάκων και άλλοι επί τη βάσει οριστικών, οι οποίοι (οριστικοί) μάλιστα είναι πλέον αμφίβολο (με βάση τις προσφυγές) αν είναι έγκυροι.

  Η συζήτηση για την κύρια αίτηση έχει προσδιοριστεί στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων