Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Σεπ-2018 18:58

  Εκλογές για προϊσταμένους δικαστηρίων: Νέοι επικεφαλής στη Δικαιοσύνη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκλογές για προϊσταμένους δικαστηρίων: Νέοι επικεφαλής στη Δικαιοσύνη

  Νέους προϊσταμένους στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας, εκλέγουν δικαστές και εισαγγελείς αυτό το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου. Οι εκλογές, απότοκος του νόμου για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων αφορά και τα μεγάλα δικαστήρια της Αθήνας, αλλά και τις εισαγγελίες όπου θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία νυν προϊσταμένων σε μια κρίσιμη για την Δικαιοσύνη και τη χώρα περίοδο. Οι θέσεις αυτές είναι νευραλγικές για τη διαχείριση σημαντικών κρίσεων στις οποίες επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη και κυρίως γιατί όλα δείχνουν πως αυτό το χειμώνα το κλίμα θα είναι πολύ θερμό με πολλές υποθέσεις να εκκρεμούν.  

  -Νευραλγική είναι η θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών από την οποία αποχωρεί (προήχθη και μεταφέρεται στο Εφετείο) ο επιτυχημένος Ηλίας Ζαγοραίος. Ο νυν προϊστάμενος θα ολοκληρώσει τη θητεία του τελειώνοντας και την έρευνα για τις ευθύνες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Υποψήφιοι για τη διαδοχή του είναι η νυν προϊσταμένη του τμήματος ποινικής δίωξης Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ο  Ευάγγελος  Ιωαννίδης και  ο Γ.Δούβας.

  -Στην Εισαγγελία Εφετών τον Αντώνη Λιώγα, ο οποίος προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κληθούν να αντικαταστήσουν οι εισαγγελείς εφετών Παντελής Στραγάλης που είναι αναπληρωτής προϊσταμένου ως σήμερα και ο έμπειρος Ιωάννης Μωραϊτάκης.

  Στα Δικαστήρια

  Στα μεγάλα δικαστήρια η μάχη θα δοθεί κυρίως στο Πρωτοδικείο της  Αθήνας μετά την αποχώρηση του  Ελευθέριου Γεωργίλη. Υποψήφιοι για προϊστάμενοι στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας είναι ο πρόεδρος πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας,  , η Ειρήνη Κατινιώτη η Ιωάννα Κουκουράκη και Δημ. Σκουτέρης.

  Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στο Εφετείο Αθηνών, από το οποίο αποχωρεί ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος ήδη έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη. Μοναδικός υποψήφιος είναι  ο έμπειρος πρόεδρος εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος στις αρχές του 2000 είχε διατελέσει και προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων