Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Σεπ-2018 18:24

  Δικηγόρος πήγε για μαλλί και... βγήκε κουρεμένος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δικηγόρος πήγε για μαλλί και... βγήκε κουρεμένος

  Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος γνωστός δικηγόρος ο οποίος επιχείρησε να πάρει το εφάπαξ με το πρόσχημα ότι αποχωρεί από το επάγγελμα και μόλις το εισέπραξε προσπάθησε να αρχίσει πάλι να εργάζεται.

  Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια καθώς το ταμείο αλληλοβοήθειας των δικηγόρων αντιλήφθηκε την παρασπονδία και τον αναγκάζει να επιστρέψει εντόκως περί τα 45.500 ευρώ. 

  Ο Δικηγόρος μεγάλου Δικηγορικού Συλλόγου είχε παραιτηθεί το 2015, διαγράφηκε από τον Σύλλογο και μάλιστα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του απονεμήθηκε ο τίτλος του "επίτιμου δικηγόρου". Αμέσως μετά την είσπραξη ο τέως δικηγόρος υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του η οποία 3 μέρες μετά έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και επανεγγράφηκε ξανά ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου. Όμως, το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ, υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή του ήταν προσχηματική, εικονική και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του σκοπού της είσπραξης του εφάπαξ. Και δικαιώθηκε. 

  Π. Στάθης 
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων