Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 08:14

  Υπόθεση Φλώρου: Η "εισβολή" των εισαγγελέων στον Ευαγγελισμό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπόθεση Φλώρου: Η "εισβολή" των εισαγγελέων στον Ευαγγελισμό

  του Παναγιώτη Στάθη

  Εισβολή στον Ευαγγελισμό με την οποία κατάσχεσαν σημαντικά έγγραφα και αρχεία αλλά και στα σπίτια γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Φλώρου, έγινε με εντολή των εισαγγελικών αρχών αμέσως μετά την ανάληψη της υπόθεσης την περασμένη εβδομάδα. Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αμέσως μετά την διαβίβαση της δικογραφίας από την Χαλκίδα, προχώρησε στην ταυτόχρονη κινητοποίηση όλων των μέσων που διαθέτει ώστε να μαζέψει τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Τα αρχεία τα οποία εντοπίστηκαν είναι το πρώτο στοιχείο ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί οι οποίοι θα ανοιχθούν σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι το "κερασάκι στην τούρτα". 

  "Πλαστογραφία όχι δωροδοκία" 

  Ήδη η επιθετική "πολιτική" στην έρευνα που ακολούθησε η κ. Τουλουπάκη, απέδωσε εν μέρει καρπούς.  Η ανάληψη ευθύνης για την πλαστογραφία "στο μερίδιο που του αναλογεί" από το νεαρό γιατρό του Ευαγγελισμού ήταν το πρώτο στοιχείο πάνω στο οποίο μπορεί να δομηθεί η εισαγγελική έρευνα. Εν προκειμένω άλλωστε τα πειστήρια ήταν αδιάψευστα και μαζεύτηκαν τόσο από την έφοδο όσο και από αυτά που προσκόμισε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος επίσης προσήλθε αυθορμήτως στην Εισαγγελία για κατάθεση, παραδίδοντας όσα έγγραφα στοιχεία είχε στην κλινική του, αλλά και βίντεο με τον υπότροφο γιατρό να συνοδεύει τον Φλώρο στο δωμάτιο όπου θα υποβαλλόταν στο τεστ ύπνου. Το βάρος τώρα πέφτει στην πειστικότητα ή όχι της απάντησης του εν λόγω γιατρού, ο οποίος αποδέχτηκε μεν την ευθύνη της πλαστογραφίας, φέρεται να αρνήθηκε δε πως "δωροδοκήθηκε" επικαλούμενος γνωριμία με την οικογένεια του καταδικασμένου για την υπόθεση Energa. Οι αστυνομικοί πάντως τον συνόδευσαν σπίτι του και κατέσχεσαν μετά από έρευνα έγγραφα και στοιχεία. 

  Κι άλλες βεβαιώσεις 

  Οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τη γνησιότητα ακόμα δύο ιατρικών βεβαιώσεων που αφορούν στον Άρη Φλώρο, τις οποίες προσκόμισε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού Σπ. Ζακυνθινός. Η έρευνα πάντως προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και οι εισαγγελείς, που αναμένουν και την ΕΔΕ που διενεργεί ο ΕΦΚΑ, στρέφουν τις έρευνές τους προς πάσα κατεύθυνση και αναζητούν πιθανούς συνεργούς του ΩΡΛ στη νόθευση της συγκεκριμένης ιατρικής βεβαίωσης υπνικής άπνοιας.

  Ήδη έχει κατασχεθεί από τους εισαγγελείς ο ιατρικός φάκελος του Αρ. Φλώρου από το ΚΕΠΑ Νίκαιας (το οποίο εξέδωσε την πρωτοβάθμια απόφαση αναγνωρίζοντας στον 39χρονο ποσοστό αναπηρίας 70%), ενώ έχουν ζητηθεί έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις και το νοσοκομείο-ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Όμως, στο στόχαστρο της έρευνας μπαίνουν και τρίτα πρόσωπα, όπως π.χ συγκεκριμένοι δικηγόροι οι οποίοι είχαν συμμετοχή σε αρκετές περιπτώσεις αποφυλάκισης με αναπηρία κρατουμένων. 

  "Ελάχιστα πειστικές"

  Την ίδια στιγμή το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας (πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης και μέλη Κων/να Βλάχου και Κων/να Συροπούλου) που κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Λάμπρου Σοφουλάκη μιλά ευθέως για "χρήση αθέμιτων μέσων εκ μέρους του κατηγορουμένου", γεγονός που ουσιαστικά προδιαγράφει  και το μέλλον της εισαγγελικής έρευνας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Από το σκεπτικό του βουλεύματος πάντως (το οποίο αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα ) γεννούνται ερωτήματα για τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου συμβουλίου οι οποίοι έκαναν δεκτά τα έγγραφα, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο εφετείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συμβούλιο Εφετών χαρακτηρίζει τα πιστοποιητικά "ελάχιστα πειστικά": 

  "με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο (σ. σ ΚΕΠΑ) πέραν της εν πολλοίς ασάφειας και αοριστίας των σε αυτή βεβαιωμένων παθήσεων που συνάγεται από το αοριστόλογο και γενικόλογο της περιγραφής τούτων, σε συνδυασμό με τη μη τήρηση του οριζόμενου τύπου εισηγητικού φακέλου παροχών αναπηρίας για τον προσδιορισμό του ποσοστού αυτών, γεγονός που δυσχεραίνει την κρίση του συμβουλίου και καθιστά τα πιστοποιούμενα ελάχιστα πειστικά , καθίσταται προφανές ότι το προαναφερθέν ποσοστό αναπηρίας (70%) του αιτούντος, όπως καθορίστηκε από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, δεν προέρχεται από μια και μόνο νόσο η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς εντός του σωφρονιστικού καταστήματος με κίνδυνο την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας ή με κίνδυνο και της ίδιας ακόμα της ζωής του ανωτέρω σε περίπτωση που εξακολουθήσει η έκτιση της ποινής του, ούτως ώστε να καθίσταται επιβεβλημένη η χορήγηση σε αυτόν υπ΄ όρους απόλυσης.......  Σαφώς προκύπτουν ενδείξεις περί αθέμιτων μεθοδεύσεων τις οποίες μετήλθε ο αιτών κατάδικος προκειμένου να παραπλανήσει τις δικαστικές αρχές και να κατορθώσει να υφαρπάξει την υπ ΄αυτού ευνοϊκή απόφαση- βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας της υφ’ όρων απόλυσής του από τη φυλακή".  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων