Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Σεπ-2018 16:17

  Σοβαρές καταγγελίες από τους φωτοτύπες των δικαστηρίων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σοβαρές καταγγελίες από τους φωτοτύπες των δικαστηρίων

  του Παναγιώτη Στάθη

  Σοβαρές καταγγελίες ακόμα και για φωτογραφικό διαγωνισμό ώστε να εκδιωχθούν  από τα δικαστήρια, κάνουν οι ιδιώτες φωτοτύπες που βρίσκονται εκεί πάνω από 20 χρόνια. Υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να εισέλθουν στο χώρο μεγάλες εταιρείες.

  Οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθηνών που έχουν 20 οικογένειες πίσω τους, ζουν ώρες αγωνίας μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την μίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες τα φωτοτυπικά μηχανήματα. 

  Η ανακοίνωση 

  Όπως αναφέρουν: "εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών, θέλουν να "πατήσουν" πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, που πιέζουν να εκδιωχθούμε "νομιμοφανώς" από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου".

  Προσφυγή 
  Οι ήδη εργαζόμενοι εργάζονται με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο. Καταγγέλλουν ότι επιχειρείται η εκδίωξη τους από τα δικαστήρια, με την εμφάνιση των ίδιων ως παράνομων. Υπέβαλλαν μάλιστα προσφυγή με την οποία ζητούν ανάκληση του διαγωνισμού η οποία θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. 

  Ο διαγωνισμός έχει ανακληθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο άναψε εκ νέου το πράσινο φως για την διεξαγωγή του. Προχωρούν μάλιστα σε αποχή από τα καθήκοντά τους, ζητώντας την κατανόηση των δικηγόρων, των οποίων θα δυσχεράνουν το έργο, ενόψει και της έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

  Από την πλευρά του ο ΔΣΑ, νοίκιασε 5 φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των μελών του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων