Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Αυγ-2018 15:27

  Ο Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:43

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Τον δρόμο της ανατροπής παίρνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας με το οποίο αποφυλακίστηκε στα μέσα Αυγούστου ο Αρ. Φλώρος, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε πριν από λίγο έφεση με την οποία οδηγεί σε νέα δικαστική κρίση την υπόθεση.

  Σε αυτή την κατεύθυνση συνέτεινε και η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος ζήτησε εγγράφως από τον διευθύνοντα, την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, το οποίο χαρακτήριζε "κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό". Να σημειωθεί πως ήδη, από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα, ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας,  είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία της υφ’ όρων απόλυσης Φλώρου για να μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα είχε παραλάβει τον φάκελο αμέσως από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που διέταξε έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου. 

  Η παραγγελία 

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε "ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35%  οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση".

  Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα "κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό"

  Στη Χαλκίδα το έγγραφο του Ευαγγελισμού

  Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό παίρνει και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως "ψευδή βεβαίωση" και "δωροδοκία". Όταν παραληφθεί δε, θα διαβιβαστεί στον ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο. 

  Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι "ανυπόστατη", ενώ επιπρόσθετα  σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ" ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

  Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου. 

  Δύο γιατροί υποστηρίζουν πως οι υπογραφές τους είναι πλαστές

  Και δεύτερος γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση Φλώρου ισχυρίζεται πως δεν έχε καμία σχέση και πως η υπογραφή του είναι πλάστη. Ο Σπύρος Ζακυνθινός, διευθυντής Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό που φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση δήλωσε στο protothema.gr: 

  "Τόσο η εξέταση, όσο και η υπογραφή μου σε αυτήν είναι πλασματικές. Ουδέποτε είδα τον Αριστείδη Φλώρο ή κάποια από τις εξετάσεις του. Έχω στείλει έγγραφη αναφορά στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στον ΕΦΚΑ" 

  Η πρώτη γιατρός που είχε δηλώσει πως η υπογραφή της είναι πλαστή ήταν η πνευμονολόγος. Μιλώντας στο protothema.gr από το εξωτερικό όπου πλέον εργάζεται η πνευμονολόγος, με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, κυρία Καλλιρρόη Λάμπρου, υποστηρίζει πως ουδέποτε έχει συναντήσει ως ασθενή τον Αριστείδη Φλώρο και πως ουδέποτε υπέγραψε γνωμάτευση ύπνου γι' αυτόν.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων