Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Αυγ-2018 13:52

  ΚΕΔΕ: Να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΚΕΔΕ: Να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

  Την ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές, που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. Αφορμή αποτέλεσε -όπως σημειώνεται- το ταξίδι ενός επιβάτη ακτοπλοϊκής γραμμής στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στο κατάστρωμα του πλοίου.

  Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις, διαχρονικά, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αποτελούν ειδική κατηγορία, σημειώνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση. Γι αυτό απαιτείται μία στρατηγική σχεδιασμού πολιτικών.

  Και θέτει το ερώτημα: Πώς γίνεται να δόθηκε άδεια λειτουργίας σε ένα μεταφορικό μέσο που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προσβάσεις; Ποιος έδωσε αυτή την άδεια και με ποιο σκεπτικό;

  Η ΚΕΔΕ, σημειώνεται, έχει επανειλημμένα ζητήσει τη διάθεση του 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

  Και καταλήγει ο κ. Πατούλης: "Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων